Uber yasal değil

Uber yasal değil

access_time11 Mart 2018 10:14
Akıllı telefon uygulaması üzerinden araç çağırma hizmeti veren ABD’li Uber şirketine tepkiler dinmiyor. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, “Dünyanın bir çok ülkesinde yasaklanan Uber yasal değil” dedi.

Dünyanın dört bir yanında protesto edilen ABD’li Uber şirketine Türk taksicilerin öfkesi büyüyor. Taksici esnafı, akıllı telefon uygulaması üzerinden araç çağırma hizmeti veren Uber’in yasal dayanağının olmadığını ve haksız kazanç sağladığını öne sürüyor. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, 2009 yılında kurulan Uber’in piyasa değerinin kısa sürede piyasa değeri 50 milyar dolara ulaştığına dikkat çekerek, “Uber, son bir yılda İspanya, Belçika, Romanya, Hollanda, İtalya ve Almanya dahil birçok ülkede yasaklandı. Şirket yasal boşluklardan ve denetim yetersizliğinden faydalanarak faaliyetlerini sürdürüyor” diye konuştu.

TAŞIMA ÜCRETİNİ KENDİLERİ BELİRLİYOR
Uber uygulamasıyla gerçekleştirilen ticari taşımacılığın, ruhsat ya da taksi plakası olmadan sağlandığına dikkat çeken Duman, şunları kaydetti: “Kanun veya ilgili mevzuat gereği taksiciler için belirlenmiş çalışma koşullarına uymak gibi bir zorunlulukları yok. Bizim verdiğimiz vergileri de ödemiyorlar. Ayrıca, taşıma ücretlerini de diledikleri gibi kendileri belirliyorlar Uber’in internet üzerinden binlerce tüketiciye korsan taksi hizmeti vermesi, bizi zarara uğratmakta ve müşteri kaybına yol açmaktadır. Derneğimizce yasal yollara müracaat etmiş olup, en kısa zamanda sonuç alınmasını umuyoruz.”

Mustafa İlhan /Yeni Şafak

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

access_time07 Mayıs 2024 16:34

Tesla'nın, Çin'deki satışları nisan ayında bir önceki yıla göre %18 düştü. En yakın rakibi BYD'nin satışlarında ise aynı dönemde %49 artış yaşandı.

200'den fazla kaza kara noktasında iyileştirme yapılacak

200'den fazla kaza kara noktasında iyileştirme yapılacak

access_time07 Mayıs 2024 12:49

Türkiye'de, önümüzdeki 4 yıl içinde 206 kaza kara noktasında iyileştirme işlemi gerçekleştirilecek.

Araçlardaki sigortalılık oranı %79.5'e yükseldi

Araçlardaki sigortalılık oranı %79.5'e yükseldi

access_time07 Mayıs 2024 12:02

TSB'nin açıkladığı verilere göre, trafikteki sigortalı araç sayısı 23,3 milyonu geçerken, sigortalılık oranı ise yüzde 79,5'e yükseldi.

Benzin ve motorine indirim geliyor!

Benzin ve motorine indirim geliyor!

access_time07 Mayıs 2024 10:12

Jeopolitik riskler dolayısıyla petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar sonrası benzine 1.37 TL, motorine ise 1.24 TL indirim yapılacağı tahmin ediliyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (1)

  • Mahallenin Delisi11 Mart 2018 17:06Yahu dalga mı geçiyorsunuz? Taksiciler için ortalama yıllık vergi tutarını açıklayın da sözünüze inanalım. Taksicilerin büyük çoğunluğu basit usül yani asgari ücretliden alınan yılllık G.Vergisinden daha az vergi veriyorlar. Ellerinden gelse onuda vermeyecekler. Kalkmış vergi veriyoruz diyorlar EDEP YAHU!

    (%0) (%0)