Uber, hack'ları işe aldı

Uber, hack'ları işe aldı

access_time31 Ağustos 2015 15:23
Uber, yine konuşulacak bir adım attı ve bir Hacker’ı, bünyesine kattı! İşte detaylar.
Ülkemizde olduğu kadar, aralarında Fransa’nın Paris kenti de olmak üzere birçok farklı bölgede, hizmet problemi yaşayan Uber, buna karşın özellikle Amerika bölgesinde ciddi anlamda hizmet veren bir kişisel ulaşım aracı olarak kullanılıyor.

Taksi kavramına farklı bir bakış açısı getiren Uber, bu bağlamda özellikle taksi şoförleri tarafından, eleştiri yağmuru altında kalıyor.

Tüm bu eleştiriler ve dışlamalar bir yana dursun Uber, her geçen gün hizmet ağını genişletiyor ve farklı teknolojik alanlarda çalışmalar yapabilecek ekipler oluşturuyor. Bu bağlamda Uber, son olarak 2 farklı hackerı, bünyesine kattığını açıkladı.

Bu hackerların habere konu olmasının sebebi ise, daha öncesinde araç sistemleri konusunda vukuatlı olmaları...

15-08/30/news_4-uber-hacker-ise-aldi-2015.jpg

Uber ve Siyah Şapkalı Hackerlar!
Üzerinden daha 1 ay geçmeyen Los Angles’da düzenlenmiş olan Güvenlik Konferansı’nın yöneticiliği yapmış Charlie Miller ve Chris Valasek, doğrudan Uber’in yaptığı açıklama ile Uber çatısı altına girmiş oldular.

Bu 2 hackerın öne çıkan detayları ise, geçtiğimiz haftaların çokça konuşulan konusu Chrysler hack olayının, mimarları olmaları! Son olarak Chyrysler hack olayında isimleri duyulsa da, bu konuda ilk değiller. Zira bu olaya en yakın zamanda yine bir Jeep Cherokee aracını hack etmeleri ile gündemlerde yer almışlardı.

Uber’in bu 2 ismi bünyesine kattığı açıklamalarında, sebepleri ile ilgili detaylarda yer buluyor. Bilindiği gibi Uber, her ne kadar bir ulaşım hizmeti aracı platformu olarak görev alsa da, elde ettiği popülarite ise Sürücüsüz Araç konsepti üzerine de çalışmalar başlatmıştı.

Bu bağlamda Charlie ve Chris isimleri ile ivme kazanacağı düşünülen Uber’in Sürücüsüz Araçları, belki de gelecekte kendi ulaşım hizmetleri sağlayan robot bir araç filosunun ilk adımı olacak!
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

access_time24 Nisan 2024 11:29

Türkiye'de toplam elektrikli araç satışları 2023'te önceki yıla göre 8 kattan fazla artarak 68 bin 700'e yükseldi.

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

access_time24 Nisan 2024 11:24

Almanya otomotiv sektöründe, gerek ana sanayilerde gerekse tedarik sanayindeki önemli firmalarda kilit rollerde Türk yöneticiler var.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)