Volkswagen CEO'sundan skandalla ilgili ilk açıklama

Volkswagen CEO'sundan skandalla ilgili ilk açıklama

access_time31 Ocak 2018 07:06
İnsan ve maymunlar üzerinde yapılan nefes testi skandalıyla ilgili tartışmalar sürüyor. VW CEO’su Müller yaptığı açıklamada testlerin ahlak dışı, itici ve utanç verici olduğunu belirterek ‘Bir daha yaşanmaması için gerekeni yapacağız’ dedi

Almanya ve Avrupa’nın en büyük oto üreticisi olan Volkswagen’de (VW) sular durulmuyor. Şirketin insan ve maymunlar üzerinde yaptığı tartışmalı dizel testinin basına sızmasıyla patlak veren skandal giderek derinleşiyor. Volkswagen CEO’su Matthias Müller, Brüksel’de yaptığı açıklamada konunun kabul edilemez olduğuna işaret ederek yaşananların şirket içerisinde önemli sonuçlarının olacağını söyledi. Diğer yandan Müller, VW çalışanlarına yönelik şirket içi yazışmasında ise hayvan ve insanlar üzerinde yapılan deneylerin ahlak dışı, çok itici ve utandırıcı olduğunu belirtti.

‘BİR DAHA OLMASIN’

Söz konusu deneylerin bilimsellikle ilgilisinin olmadığına da işaret eden Müller, “Olayın meydana geliş şekli hepimizi sarstı. Avrupa Nakliyatçılıkta Çevre ve İnsan Sağlığı Araştırmaları Birliği’nin (EUGT) çalışmasına yönelik tüm aşamaları analiz edip gerekli dersleri çıkaracağız. Kaybettiğimiz güveni geri kazanmamız zaman alacak. Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için gerekeni yapmalıyız” dedi. Müller’in bu açıklamaları Eylül 2015’te patlak veren dizel skandalının ardından verilen demeçlerin neredeyse tamamen aynısıydı. O dönem VW’nin CEO’su olan Martin Winterkorn yaşanan skandalların ardından apar topar istifa edip koltuğunu Matthias Müller’e devretti. Ancak yapılan yorumlarda Müller’in yaşanan skandalları kontrol etmekte zorlandığı ve şirketi kriz havasından çıkarmak yerine bir skandaldan diğerine düşürdüğü belirtiliyor.

ŞİRKET HİSSELERİ YÜZDE 4.5 DEĞER YİTİRDİ

Gazete Habertürk'ün haberine göre Volkswagen’in tartışmalı test olayı şirket hisselerine de yansıdı. Şirket hisseleri son beş günde yüzde 4.5 değer yitirirken yatırımcıların olaya çok fazla tepki göstermediği görüldü.

Volkswagen CEO’su Matthias Müller, tartışmalı dizel testlerine yönelik detaylı araştırmalar yapılacağını belirterek yaşananların şirket içerisinde sonuçlarının olacağını açıkladı.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

access_time07 Mayıs 2024 16:34

Tesla'nın, Çin'deki satışları nisan ayında bir önceki yıla göre %18 düştü. En yakın rakibi BYD'nin satışlarında ise aynı dönemde %49 artış yaşandı.

200'den fazla kaza kara noktasında iyileştirme yapılacak

200'den fazla kaza kara noktasında iyileştirme yapılacak

access_time07 Mayıs 2024 12:49

Türkiye'de, önümüzdeki 4 yıl içinde 206 kaza kara noktasında iyileştirme işlemi gerçekleştirilecek.

Araçlardaki sigortalılık oranı %79.5'e yükseldi

Araçlardaki sigortalılık oranı %79.5'e yükseldi

access_time07 Mayıs 2024 12:02

TSB'nin açıkladığı verilere göre, trafikteki sigortalı araç sayısı 23,3 milyonu geçerken, sigortalılık oranı ise yüzde 79,5'e yükseldi.

Benzin ve motorine indirim geliyor!

Benzin ve motorine indirim geliyor!

access_time07 Mayıs 2024 10:12

Jeopolitik riskler dolayısıyla petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar sonrası benzine 1.37 TL, motorine ise 1.24 TL indirim yapılacağı tahmin ediliyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)