Volkswagen tamamen elektrikli SUV modelini tanıttı

Volkswagen tamamen elektrikli SUV modelini tanıttı

access_time18 Eylül 2017 14:22
Otomobil devi Volkswagen elektrikli otomobil seçeneğine ağırlık vererek Frankfurt Motor Show’da tamamen elektrikli araç konseptinin ilk örneklerini biri olan 'Crozz' kod adlı modeli tanıttı.

Frankfurt Motor Show’da Volkswagen, tamamen elektrikli araç konseptinin ilk örneklerinden birini görücüye çıkardı. Volkswagen geçtiğimiz yıl ortaya çıkan emisyon skandalı ile beraber tamamen elektrikli araçlara yöneleceğini açıklamıştı. Tamamen elektrikli 23 adet model üreteceğini açıklayan firma ilk konsepti olan Crozz’u Frankfurt Motor Show’da sergiledi. 2020 yılında piyasaya çıkacak olan ilk tam elektrikli model elektrikli araçlarda ne gibi özellikler olacağını gözler önüne seriyor.

4 kapılı olarak tasarlanan bu model dev tekerlekleri ile küçük gibi görünse de arka kapıların geriye doğru kayarak açılan yapıda olması, geniş bir iç hacim sağlayacağı şeklinde bir açıklama VW yetkilileri tarafından iletilen notlar arasında yer alıyor.

Tesla ile benzerlik gösteriyor

Crozz, 4 kapılı bir SUV olarak tasarlanmış. Kapıları arkaya doğru açılan araç geniş bir iç hacim sağlıyor. Konsept araçta ‘CleanAir’ özelliği bulunuyor. Bu özellik sayesinde içerideki havanın kalitesi ekranlarda gösteriliyor. Tesla Model X’de buna benzer bir özellik bulunuyor ve bu özelliğe ‘’bioweapondefensemode’’ denilmişti.

Volkswagen’in tam elektrikli konsepti 500km menzili karşılayacak pillerle donatılmış. Saatte maksimum 180 km hıza ulaşabiliyor.

Hızlı şarj sistemi kullanıldığı zaman bataryalar, 30 dakikada %80’e kadar doluyor. Volkswagen bu modelin otonom sürüşü desteklediğini ve gelecekte sesle kontrol özelliğinin de aktif olabileceğini belirtti.
2020 yılında piyasaya çıkması planlanan Crozz, Volkswagen’in 2025 yılına kadar geliştireceği tamamen elektrikli modeller hakkında fikir sahibi olmamızı sağlıyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)