VW imaj ve sloganını değiştiriyor

VW imaj ve sloganını değiştiriyor

access_time24 Aralık 2015 09:59
Dizel skandalı nedeniyle zor günler yaşaşan Volkswagen, tüm bunların üzerine sünger çekip imajını tamamen yeniden düzeltmek amacıyla çalışacak.
Firma, bu anlamda ilk adımı da, tüm dünyada kullandığı “Das Auto” sloganından vazgeçerek atacak.

2007 yılında, görevden alınan dönemin VW Grubu Başkanı Martin Winterkorn yönetiminde kullanılmaya başlanan “Das Auto” (Otomobil) sloganı, dizel motorlarda yaşanan emisyon krizinin kurbanları arasına giriyor. Nitekim her ne kadar firma tarafından “tam olarak öldüğü” doğrulanmasa da, bir süre sonra markanın reklamlarında yer almamaya başlayacağını ima ediyorlar. Zira konuşulanlara bakılırsa VW, söz konusu sloganı, bundan böyle izlenecek politika açısından fazla “kibirli” bulmuş.

Kravatlar fora!

Edinilen bilgilere göre geçtiğimiz hafta Almanya’nın Dresden kentinde yaklaşık 2 bin kadar yöneticiyle kapalı kapılar ardından bir toplantı yapan VW Grubu, burada Bugatti’den Ducati’ye kadar tüm markalarla ilgili stratejileri tartıştı. Konu, düşen satışlar ve markanın popülaritesinin geri kazanılmasına ilişkin önlemlere geldiğinde, VW, en çok tartışılan marka oldu.

Yine edinilen bilgiler, VW Marka Şefi Herbert Diess’in, Winterkorn zamanında gündeme gelen sloganın yeni politikalarıyla uyuşmadığını, daha insancıl ve alçakgönüllü olunması gerektiğini vurguladı.

Bununla birlikte aynı toplantının, bir başka “farklılığa” daha işaret ettiği belirtiliyor. Tamamen alışılmadık bir atmosferde geçen toplantıda erkek yöneticilere isterlerse kravatlarını çıkarabilecekleri söylenirken, bazılarının ise takım çalışmalarına tişörtlerle katıldılar. Bunun, Winterkorn dönemiyle kıyaslandığında “radikal” bir değişimi simgelediği belirtiliyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)