Yerli otomobilin CEO'su belli oldu iddiası

Yerli otomobilin CEO'su belli oldu iddiası

access_time10 Nisan 2018 04:00
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü'nün 3 isim üzerinde durulduğunu söylediği yerli oto CEO'luğuna Gürcan Karakaş'ın getirileceği öne sürüldü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü önceki gün yaptğı açıklamada, yerli otomobilin CEO'luğu için '3 isim üzerinde durulduğunu ve son kararı Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu'nun vereceğini söyledi. Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, dün paylaştığı tweet ile bu ismin Gürcan Karakaş olduğunu öne sürdü. 

Bayer, Twitter'dan yaptığı paylaşıdma "İktidarın beş ortaklı yerli otomobilin CEO’luğuna Gürcan Karakaş'ın getirileceği konuşuluyor. Karakaş 2017’de Bosch’un Automotive Aftermarket'in Almanya merkezinde, kıdemli başkan yardımcılığı görevini üstlenmişti. Almanya’da okudu, ODTÜ Makinayı bitirdi. Hayırlı olsun" diyerek Karakaş'ın yerli otomobilin CEO'luğuna getirileceğini duyurdu.

BAKAN 'CEO OLARAK 3 İSMİN ÜZERİNDE DURULUYOR' DEMİŞTİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 'Türkiye'nin Otomobili Projesi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'nin Otomobili'nin, 5 modelle piyasaya girmesi ve üretim maliyetlerini düşürmek açısından 3 modelin aynı şasi üzerinde olması planlanıyor" diyen Özlü, projede teknik ve mali analizin, fizibilitenin son aşamasına geçildiğine işaret ederek, "Geldiğimiz noktada, devlet desteklerinin tasarımı üzerinde çalışılıyor. Ayrıca bir üst yönetici (CEO) ataması olacak, buna Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu karar verecek. CEO olarak çok sayıda ismin adı geçti ancak şu anda 3 isim üzerinde düşünülüyor. Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu, CEO'sunu kendi içinde değerlendirip çalışma arkadaşlarını kendileri açıklayacaklar" diye konuştu.


Gürcan Karakaş

GÜRCAN KARAKAŞ KİMDİR?

Gürcan Karakaş 1965 Antalya Akseki doğumlu. 1988 yılında Ortadoğu Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Karakaş, aynı yıl Aselsan’da çalışmaya başladı. 1990 yılında Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş’de görev alan Karakaş, 1991-1992 yılları arasında Almanya Feuerbach’ta dizel püskürtme sistemleri ürün geliştirme mühendisi olarak çalıştı.

1995 yılında Bursa’da teknik aplikasyon projelerinden sorumlu kısım müdürü oldu ve 1996-1997 yılları arasında Almanya Bühlertal’da enerji ve karoseri sistemleri üzerine Japon ve İskandinav müşterilerden sorumlu proje müdürü olarak görev aldı. Gürcan Karakaş, 2004 yılında Bosch Türkiye’ye Genel Müdür olarak atandı. 2007 yılında Bosch’un Almanya’daki merkezine geçen Karakaş, o tarihten bu yana grubun yenileme pazarlarından sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (1)

  • emekci10 Nisan 2018 06:05Almanlar iyi anlar otomotivden.

    (%0) (%0)