Hangisi kazanacak?

access_time27 Mayıs 2014 10:37
1 / 5

BMW M235i,işleri farklı bir noktaya taşımak için ulaşılabilir hızlı otomobiller grubuna dahil oluyor. İçindeki mükemmelliğin nerede gizli olduğunu keşfediyoruz. Geçtiğimiz 10 yılda BMW’nin M departmanının işlediği en büyük suçlar ne turbolara, ne vites değiştirme kulakçıklarına ne de 500 bg’ den daha güçlü SUV’ lara yönelmesi. Bunlardan daha önemli şeyler var. Her ne kadar bunu daha önce birkaç kez denemiş olsa da Münih, nasıl oluyor da mükemmel bir E46 M3 halefi üretmekte başarısız oluyor?

Aslında haklarını vermek gerekirse hem E92 M coupe hem de E82 1 serisi iyi otomobillerdi. Sadece o etkileyici ince noktayı kaçırmışlardı.E92 V8 M3,satışa sunulduğunda hiç de düşük fiyatlı değildi. Yeni M4 minimum donanımla bile ondan da pahalı olacak ve fiyat/performans değerini kurtaracak. Diğer yandan 1M çekici ve denge konusunu baştan tanımlasa da fazla öfkeli bir modeldi. M departmanının en önemli özellikleri güçlü, hırçın ve makul olması. Onu pamuklara sarıp sarmalamalı.

Bir eleman açığını kapatmak adına bu M otomobili için ilan verdiğinizi düşünelim. İlan şöyle olurdu ;”Dinamik ve iş hayatının gizli kalmış kısımlarını aydınlatacak kadar heyecanlı bir yönetici aranıyor. İyi bir konuşmacı olmalı, odaklanabilmeli ve cesur bir karaktere sahip olmalı. Esneklik ve işlevsellik anahtar kelimeler. Hafta sonları çalışmaya istekli olmalı. Maaş dolgun sayılabilir.”

Bu sayfalarda gördüğünüz dört otomobilden üçünün bu işe daha önce başvurduğunu düşünebilirsiniz. Her üçü de performanslı otomobiller pazarında BMW M’ in geçtiğimiz 10 yılda 3 serisi’ ni üst sınıfa çekerek göz ardı ettiği noktaları doldurmayı başardı. Her biri masaya etkileyici ve karizmatik bir şeyler koydu.18 ay önce ne Mercedes AMG’ nin ürettiği mega hatchback ne de Audi S4’ün küçük ve yakışıklı kardeşi yeni dört kapılı S3 vardı. Bu sırada biz, BMW 2 Serisi coupe fikrini ve onun 326 bg gücüne alışmaya çalışıyorduk.

Yani 
yeni M235i,fazlasıyla özlenen E46 M3’ün mükemmel halefi olmalı. Ya da onu daha farklı bir noktada mı konumlandırmalıyız?

Peki onu benzer fiyatlı iki kişilik spor otomobil pazarındaki en iyi model olan Porsche Cayman’ le karşılaştırmalı mıyız?

Bu açıdan bakıldığında Porsche Boxster S de benzer bir kulvarda ve bizce bir E46 M3 onun sonunu getirebilir. Bakalım yeni çocuklar ne kadar başarılı ?

folder_openEtiketler

İlgili Galeriler

İşte Alp'i ölüme götüren canavar!

İşte Alp'i ölüme götüren canavar!

access_time21 Mayıs 2014 08:18

120 km'ye kadar hız yapabiliyor...

Hangi araç daha güvenli

Hangi araç daha güvenli

access_time16 Mayıs 2014 10:15

Türkiye'de son 3 ayda en çok satılan otomobillerden hangileri güvenli?

Görgüsüzlükte son nokta!

Görgüsüzlükte son nokta!

access_time01 Nisan 2014 10:32

Sonradan görme denilen şey bu olsa gerek...

Türk Turkar büyülüyor

Türk Turkar büyülüyor

access_time04 Mart 2014 11:26

Her koşulda ulaşım sağlıyor, yeteneğine ise diyecek söz yok