Uçan otomobiller yakında hayatımızda olacak

access_time21 Ocak 2019 11:43
3 / 16

Mesela Slovenya’dan iddialı bir uçan araba projesi dikkat çekiyor. Türkiye’nin de bu alanda projesi olmalı. Yerli otoyu geliştiren babayiğitler, uçan otoyu da gündemlerine almalılar. Ülke olarak insansız hava aracında (İHA) önemli mesafe kat ettik.

Uçan taksilerin, insansız modelleri de ciddi ilgi gören projeler arasında olduğuna göre ülkemizden de bir uçan oto projesi çıksa fena mı olur? Dilerim olur. Ben kendim için uçan otomobiller derlemesi yaptım. 2019’da hayatımıza girecek olan var mı? Şehirler, uçan otolara nasıl hazırlanacak? Bu konuların da üzerinde durarak uçan otoları inceledim. Buyurun...

BOEING - AIRBUS İLE GOOGLE-UBER

Dünya’nın önde gelen 2 yolcu uçağı üreticisi; Boeing ve Airbus gibi firmalar elektrikli uçan taksiler ve arabalar tasarlayan şirketlere, kişilere veya üniversitelerin mühendislik bölümü öğrencilerine büyük ekonomik destek sağlıyorlar. Airbus kendi tasarımı Vahana’yı test ediyor, Boeing’le beraber de Uber’e destek veriyor. Boeing hem Uber’e hem de Bell Nexus’a destek veriyor. GoFly adında her yıl düzenledikleri uçan taksi projeleriyle ilgili yarışma düzenliyor. Google da Kitty Hawk, Cora, BlackFly projelerinde ortaklık yapıyor.

folder_openEtiketler

İlgili Galeriler

Oto piyasasında bayi satışına yeni düzenleme!

Oto piyasasında bayi satışına yeni düzenleme!

access_time02 Mayıs 2024 08:14