Otomobile telefonla bağlanmak riskli mi?

access_time11 Temmuz 2014 14:41
2 / 3

Gizlilik, güncellemeler ve bu araçlara özel akıllı telefon uygulamaları, siber suçlular için üç ayrı saldırı vektörüne dönüşebiliyor. Kaspersky Lab Baş Güvenlik Araştırmacısı Vicente Diaz şu yorumu yapıyor: "Bağlantılı otomobiller, çok uzun zamandır PC ve akıllı telefon dünyasında mevcut olan tehditler için yeni bir kapı açabilir. Örneğin bağlantılı otomobil sahipleri, şifrelerinin çalınmasıyla karşı karşıya kalabilir. Bu aracın yerini belirlemeyi ve kapı kilitlerini uzaktan açmayı sağlayacaktır. Gizlilik konuları oldukça önemlidir ve günümüz sürücülerinin daha önce var olmamış yeni risklerin farkında olması gerekiyor" dedi.

Kaspersky Lab'ın BMW'nin ConnectedDrive sisteminin analizine dayanan kavram kanıtı, birkaç tane potansiyel saldırı vektörü buldu:


Çalınan Kimlik Bilgileri: Kimlik avı, tuş kaydediciler veya sosyal mühendislik gibi tanıdık araçları kullanarak BMW'nin web sitesine erişmek için gereken kimlik bilgilerini çalan ve kullanıcı bilgilerine yetkisiz bir şekilde erişim sağlayan üçüncü taraflar ardından aracın kendisine de erişim sağlayabilir. Böylece, aynı kimlik bilgileriyle mobil bir uygulama yükleyerek ve potansiyel olarak otomobili açmaya gerek duymadan uzaktan hizmetleri etkinleştirerek otomobili hareket ettirmeleri mümkün olmakta.

 

Mobil Uygulama: Mobil uzaktan çalıştırma hizmetlerini etkinleştirdiğinizde, aracınız için yeni bir anahtar seti oluşturmuş olursunuz. Uygulama güvenli olmadığında, telefonunuzu her kim çalarsa araca da erişim sahibi olabilecek. Çalıntı bir telefon sayesinde, veritabanı uygulamalarını değiştirmek ve herhangi bir PIN doğrulamasını atlatmak mümkün olacaktır. Bu da siber bir saldırganın uzaktan hizmetleri etkinleştirmesini kolaylaştırır.

folder_openEtiketler

İlgili Galeriler

Benzin ve motorine indirim geliyor!

Benzin ve motorine indirim geliyor!

access_time07 Mayıs 2024 10:12

Jeopolitik riskler dolayısıyla petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar sonrası benzine 1.37 TL, motorine ise 1.24 TL indirim yapılacağı tahmin ediliyor.

Almanya'dan 36 milyar euroluk elektrikli otomobil ihracı

Almanya'dan 36 milyar euroluk elektrikli otomobil ihracı

access_time06 Mayıs 2024 13:53

Almanya geçen yıl 786 bin adet elektrikli otomobil ihraç ederek, 36 milyar euro gelir elde etti.

Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 arttı

Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 arttı

access_time06 Mayıs 2024 12:37

Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolar oldu

Benzin ve motorine indirim yolda

Benzin ve motorine indirim yolda

access_time06 Mayıs 2024 08:59

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 1.80 TL, motorine ise 1.20 TL indirim yapılacağını tahmin ediyor.