100 kişiye istihdam sağlıyorlar

100 kişiye istihdam sağlıyorlar

access_time25 Ocak 2014 06:25
Levent Aydoğan ve Adil Masaracıoğlu, araç takip sisteminde edindikleri 20 yıllık deneyimi şirket kurarak değerlendiriyor
Araç takip sistemleri alanında girişimciliği seçmiş iki isim Levent Aydoğan ve Adil Masaracıoğlu... ODTÜ’de Elektronik Mühendisliği okurken ve daha sonra çalışırken tanışan iki arkadaş sıfırdan başlattıkları işte bugün 100 kişilik istihdam yaratır hale geldiler.
Mobiliz’in kurucusu ve genel müdürü Adil Masaracıoğlu, 1986’da ODTÜ’den mezun oldu. Bir süre okulda öğretim görevlisi olarak çalıştıktan sonra Aselsan’da ortağı Levent Aydoğan’la bir araya geldi. Aselsan’da 10 yıl çalıştıktan sonra Başarı Grup’ta da beraber çalıştılar. Bu iki işyerinin ardından kendi işlerini kurmaya karar verdiler.

100 kişilik istihdam

İki şirkette mobil veri sistemleri ve data iletişimi konusunda elde ettikleri 20 yıllık deneyimi değerlendirme kararı aldılar. Masaracıoğlu, artık mobil data işini kendilerinin yapmak istediğini ve bu amaçla 2004’te Mobiliz’i, 2010’da da mobil takip operatörü FiloTürk’ü kurduklarını anlatıyor. Daha sonra iki firmayı birleştirerek Mobiliz markasıyla devam ettiler.
Masaracıoğlu, araç takip sektöründe kısa sürede hızlı büyüdüklerini belirterek, “2004’te iki kişiyle kurduğumuz Mobiliz, 2014 yılı itibariyle 100 kişilik istihdam yaratır hale geldi.
10 bini aşkın müşteri portföyü ve 150 binin üzerinde araca hizmet veriyoruz. Yeni nesil araç takip sistemlerimizle, filosu olan şirketlere yakıt giderlerini düşürmeye, hem de filo disiplinini sağlama yoluyla performanslarını ve verimlerini artırmaya yönelik çözümler sunuyoruz” diyor.

Yurtdışına da açıldı

Geçen yıl Mediterra ile stratejik bir ortaklık gerçekleştirdiklerini de aktaran Masaracıoğlu, bu ortaklıkla dünya oyuncusu olma yönünde adım attıklarını belirtiyor. Beş yıllık anlaşma sonucunda Mısır’daki tüm araç takip hizmetleri Mobiliz üzerinden sağlanmaya başlanacak.
Adil Masaracıoğlu, “2004’te ciromuz 100 bin TL’ydi. 2014’te ise 100 bin yeni araca hizmet vermeyi ve 40 milyon lira ciroya ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
(Milliyet - Hanife Baş)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Ford Otosan Ortadoğu'da büyümesini sürdürüyor

Ford Otosan Ortadoğu'da büyümesini sürdürüyor

access_time29 Ocak 2016 14:00

Genel Müdür Haydar Yenigün: Ortadoğu’ya yönelik başlattığımız atılım Katar, Umman ve Bahreyn’deki yeni bayi açılışlarıyla önemli bir noktaya ulaştı

Lassa, Barça ve Arda’yla ‘dış kulvar’dan atakta

Lassa, Barça ve Arda’yla ‘dış kulvar’dan atakta

access_time11 Ocak 2016 06:22

Lastik devi Lassa, Barcelona ve bu kulüpte oynayan Arda Turan ile sponsorluk anlaşması imzalayarak yurtdışında atağa kalktı, İspanya'da 41 mağaza açtı

Zorlu Holding'den yerli otomobil açıklaması

Zorlu Holding'den yerli otomobil açıklaması

access_time21 Aralık 2015 09:52

Zorlu Holding CEO'su Ömer Yüngül: "Yerli Otomobil üretiminde motorda değil, şarj istasyonları ve yazılımda varız"

​Kosifler Group’tan yatırım hamlesi

​Kosifler Group’tan yatırım hamlesi

access_time20 Ekim 2015 06:14

BMW grubu markalarının satışını gerçekleştiren Kosifler Group'tan 70. yılında 100 milyon TL’lik yatırım açıklaması

YORUM YAP

YORUMLAR (0)