2 Milyar Euro'ya makyajlandı

2 Milyar Euro'ya makyajlandı

access_time17 Haziran 2013 08:44
Renault Trucks'ın tüm kamyonlarını yenileyen Volvo Group Trucks, pazar payında önemli artışlar planlıyor.
2 milyar euroluk yatırımla yenilenen Renault kamyonları için 10 milyon km yol testi yapıldı. Radikal Gazetesi'nden Mehmet Ali kantarcı'nın haberine göre Ülkemizde ‘Volvo Group Trucks Türkiye ’ çatısı altında birleşen Renault ve Volvo kamyon firmaları yeni ürün ve hizmet stratejisiyle atağa kalkıyor. Renault Trucks’ın tüm kamyonlarını 2 milyar euro yatırımla yenileyen Volvo Group Trucks, Avrupa’daki krizin dağılmasıyla tüm ülkelerdeki pazar payında önemli artışlar planlıyor. 2014 başından itibaren de Türkiye’deki hizmet ağlarını birleştirecek olan Renault ve Volvo Kamyon satış sonrası noktalarını 25’in, toplam pazar paylarını ise yüzde 12,5’in üzerine çıkaracak.
Şimdi ‘servis’ gözde
Renault Trucks’ın Lyon’da gerçekleştirdiği lansmanda açıklamalar yapan EMEA Volvo Group Trucks Türkiye’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Mete Büyükakıncı, “90’lı yıllarda müşteriler kendilerini yolda bırakmayacak araçlar ararlardı. Şimdi ise özellikle Avrupa menşeli araçların üretim kalitesi birbirine yaklaştı ve servis ön plana çıktı” dedi. Satışta ise ‘duygusal’ pazarlamanın ön planda olduğunu kaydeden Büyükakıncı, “Tamamen yenilenen Renault kamyon ürün gamı ve 2014’ten itibaren birleşecek hizmet ağları her 2 markanın kullanıcılarına kaliteli ve hızlı servis olanağını arttıracak” diye konuştu.
Yeni yatırım geliyor
Renault Trucks’ın 15 yıldır Türkiye’de olduğunu hatırlatan Büyükakıncı, birleşmenin ardından her 2 markaya da hizmet verebilmek için biri Hadımköy’de, ikisi Orhanlı’da olmak üzere 3 ‘Trucks Center’ servis yatırımlarını son çeyrekte devreye alacaklarını söyledi. Bütünleşme sürecinde, Türkiye’nin tek başına büyük bir pazar olarak görüldüğünü belirten Büyükakıncı, “Türkiye’deki taşımacılığın yüzde 93’ü karayollarıyla yapılıyor. Yaklaşık 40 bin kamyon satışının yapıldığı ülkemiz Avrupa’da Almanya ve Fransa ’dan sonra en büyük üçüncü pazar konumuna yükselmeye aday durumunda. Son 10 yılda ekonomimizdeki büyüme nakliyat ihtiyacını arttırdı. Yeni ürünlerimizle bu yükselen pazardan daha fazla pay alacağız” dedi.
Müşteri test pilotu oldu
7 yıl süren geliştirme sürecinde dünya genelinden 50 müşterisini test pilotu yapan Renault Trucks, yeni seri için 300 test aracını 10 milyon km’lik gerçek yol şartlarında denedi. Volvo Grubu’nun cirosunun yüzde 60’tan fazlası kamyon faaliyetlerinden geliyor.
Kamyonda beklentiler değişti
Son 10 yılda Türkiye’de kamyon kullanıcısının beklentilerinde önemli değişiklik yaşandı. 90’larda sağlam ve kolayca elden çıkarılabilen kamyonlar tercih edilirken 2000’lerde teknoloji ve dayanıklılık ön plana çıktı. Ayrıca bakım maliyetleri ve yakıt tüketiminin de içinde bulunduğu kriterler sorgulanmaya başlandı. Servis ve destek hizmetleri öne çıkarken özellikle Türk pazarında müşteriler araçlarını hemen teslim alabildikleri markaları tercih ediyor.
Türk’ler ‘grevi’ kırdı
Renault Trucks’ın tüm araçlarındaki yenilediği ‘Revolution’ (devrim) adlı lansman Fransa’nın Lyon kentinde yaklaşık 5 bin davetlinin katıldığı organizasyonla yapıldı. Aynı tarihlerde ülkede kamu çalışanları grevi olduğu halde 2 gün boyunca sadece THY uçakları Lyon’a inip kalkabildi. Lansmana diğer ülkelerden katılanların çoğu kara ve deniz yoluyla geldiler. Bu da markanın Türkiye pazarına verdiği önemin ispatı oldu.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

access_time07 Mayıs 2024 16:34

Tesla'nın, Çin'deki satışları nisan ayında bir önceki yıla göre %18 düştü. En yakın rakibi BYD'nin satışlarında ise aynı dönemde %49 artış yaşandı.

200'den fazla kaza kara noktasında iyileştirme yapılacak

200'den fazla kaza kara noktasında iyileştirme yapılacak

access_time07 Mayıs 2024 12:49

Türkiye'de, önümüzdeki 4 yıl içinde 206 kaza kara noktasında iyileştirme işlemi gerçekleştirilecek.

Araçlardaki sigortalılık oranı %79.5'e yükseldi

Araçlardaki sigortalılık oranı %79.5'e yükseldi

access_time07 Mayıs 2024 12:02

TSB'nin açıkladığı verilere göre, trafikteki sigortalı araç sayısı 23,3 milyonu geçerken, sigortalılık oranı ise yüzde 79,5'e yükseldi.

Benzin ve motorine indirim geliyor!

Benzin ve motorine indirim geliyor!

access_time07 Mayıs 2024 10:12

Jeopolitik riskler dolayısıyla petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar sonrası benzine 1.37 TL, motorine ise 1.24 TL indirim yapılacağı tahmin ediliyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)