2019 Fransa Grand Prix’si İçin heyecan dorukta

2019 Fransa Grand Prix’si İçin heyecan dorukta

access_time20 Haziran 2019 11:10
Fransa Grand Prix, geçen yıl Formula 1 takvimine tekrar girmesinin ardından ikinci kez Paul Ricard pistinde koşulacak.

Pist Özellikleri

Pistin yüzeyi, geçen yıldan bu yana ciddi bir şekilde yenilendi ve turun yaklaşık üçte birini oluşturan hemen tüm virajlar, yeni asfaltla kaplandı. Mevcut asfaltla benzer özelliklere sahip olması nedeniyle turun tamamında tutarlı bir yüzey sağlanıyor.

Asfaltın oldukça düzgün olması, lastik bozulmasının genelde düşük olması anlamına geliyor. Fransa'nın güneyinde yılın bu döneminde beklenen sıcak hava yine de bazı termal bozulmalara yol açabilir.

Paul Ricard pistinde çekiş ve frenlemeden ziyade yanal kuvvetler öne çıkıyor. Her ne kadar 1,8 kilometrelik Mistral düzlüğü (bir viraj ile kesişen) ön lastiklerin soğumasına neden olsa ve bazı sert frenleme bölgeleri bulunsa da, ön ve arka lastik sıcaklıkları arasında doğru dengeyi bulmak kolaylaşacak.

Paul Ricard pistindeki 13. viraj, Çin’deki 1. virajın ardından yılın ikinci en yüksek sürekli enerji talep eden dönemeci niteliğine sahip.

Geçen yıl takımların çoğu tarafından kullanılan ve kazanan strateji tek pit stop olmuştu. 2018'deki strateji, açılış turunun ardından beş tur pistte kalan güvenlik aracından etkilenmişti.

Toplam 5,8 kilometrelik mesafesiyle yılın en uzun turlarından biri olması nedeniyle sollama fırsatları oluyor.

Marıo Isola - F1 Ve Otomobil Yarışları Başkanı

“Bu hafta sonu için lastik seçimimiz, 2018’de Fransa’ya getirdiğimiz yumuşak, süper yumuşak ve ultra yumuşak hamurlara kıyasla biraz muhafazakar zira süper yumuşak hamur, 2019 lastik yelpazesinde yer almıyor. Dolayısıyla pilotların, her turun başından sonuna kadar zorlamaları gerekiyor. Barcelona ve Silverstone ile birlikte geçen yıl Fransa'da da daha ince ölçekli lastikler kullanmıştık. Yani, otomobillerin 2018'den bu yana nasıl bir evrim geçirdiğine dair doğrudan bir karşılaştırmayı tekrar yapabiliriz. Pistin büyük bir kısmı yeniden asfaltlanmasına rağmen yüzey özelliklerinde pek fark olmayacaktır. Bu pist henüz ikinci kez koşulacağı için takımlar hâlâ çok kapsamlı verilere sahip değil, bu nedenle çok şey öğreneceğiz. Paul Ricard pistini bu yıl testler için zaten kullandık ama tam bir Grand Prix turundan çok daha kısa, farklı bir konfigürasyondaydı.”

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)