3 günlük F1 karnavalı 50 liraya

3 günlük F1 karnavalı 50 liraya

access_time08 Eylül 2013 21:14
Dünyanın en popüler motorsiklet yarışlarına, üstelik Kenan Sofuoğlu eşiliğinde 3 günlük karnaval geliyor
Gelecek hafta dünyanın en popüler motosiklet yarışlarına ve Türk sporcu Kenan Sofuoğlu’na ev sahipliği yapacak Intercity İstanbul Park’ta, 3 günlük karnaval havası esecek. Biletler 50 TL olacak, konserler yapılacak
Dünya Superbike ve Supersport motosiklet yarışları için hazırlıklarını sürdüren Intercity İstanbul Park, 50 TL’ye üç gün boyunca karnaval yaşatacak.
Bu yarışın, Türkiye açısından “ilk”leri barındırdığını belirten Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, “Kenan Sofuoğlu, Türkiye’de ilk kez koşulacak Superbike yarışıyla yine ilk kez Türkiye’de yarışmış olacak” dedi. 13-15 Eylül tarihleri arasında koşulacak yarış için kapsamlı bir hazırlık yürüttüklerini, üç gün boyunca karnaval havasında bir etkinlik yaşatmayı hedeflediklerini kaydeden Ak, “14 amatör grup konserler verecek.
Açıkhava sinemasında güncel filmler izlenecek. Ayrıca yurt dışından gelecek dünyaca ünlü iki dublörün yanı sıra bir dolu motosiklet gösterileri yer alacak. Yiyecek standları da olacak. Keyifli olmasını istiyoruz. Gelen yarış severler, herşeyden yararlanacak” dedi.
Çadır alanı da var
Tüm bunlara karşın bilet fiyatlarının üç gün için 50 TL olarak belirlediklerini vurgulayan Ak, “Yurt dışında bu yarışın bilet fiyatları 100 euro’dan başlıyor. Yani bizim belirlediğimiz fiyatın neredeyse 5 katı” ifadesini kullandı.
Balkan ülkelerinden bu yarışa yoğun ilgi olduğunu, Yunanistan’ın yanı sıra Romanya ve Bulgaristan’dan çok sayıda yarış severin İstanbul’a geleceğini anlatan Vural Ak, “Özellikle Balkan ülkelerinden gelecek olan izleyiciler için çadırlarıyla kalabilecekleri bir kamp alanı da tahsis ettik. Her şey düşünüldü” diye konuştu.
Bu yarışın, yolda kullanılan güçlü motosikletlerin yarışı olduğunu, dolayısıyla halkın bu tip yarışlara daha fazla ilgi gösterdiğini de vurgulayan Ak, “Üç günlük yarış boyunca toplamda en az 20- 25 bin kişinin piste gelmesini bekliyoruz. Aslında bir anlamda bu işin ne kadar meraklısı varmış, onu da göreceğiz” dedi.
Ak, Supersport kategorisinde yarışan Kenan Sofuoğlu’nun, ilk kez kendi topraklarında bir yarışa katılacağını da hatırlatarak, “Türk sporcumuz, ilk kez doğduğu topraklarda yarışacak. Şampiyonluğa oynayan iddialı bir isim sonuçta. O yüzden Türk yarış severlerin desteği de büyük önem taşıyor” ifadesini kullandı.
Pistte hatalarını fark ettiler!
Devraldıktan sonra bugüne kadar piste yaklaşık 12-13 milyon TL yatırım yaptıklarını anlatan Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, yeni yatırımların da olacağını belirtti. Bu yatırımların yeni ofisler, pist düzenlemeleri, okul gibi alanlara yapıldığını anlatan Ak, daha önce açıkladıkları projeleri de kademeli olarak uygulamaya koyacaklarını söyledi.
Düzenledikleri pist günleri etkinliğiyle, caddelerde sürat yapan gençleri daha güvenli olan pistlere çekmeyi amaçladıklarını ve bu konuda da bir ilerleme sağladıklarını belirten Vural Ak, “Her ay düzenliyoruz. Bugüne kadar dört kez düzenledik ve her defasında da 3 bin 500-4 bin kişiyi ağırladık. Sonuçta katılımcıların yakınları da geliyor. Belki ülkemizde hiçbir motorsporları etkinliği bu denli ilgi çekmemiştir. Hepsi de doğru araç kullanmayı öğrenip, yanlışlarını ve hatalarını farkettiler” dedi.
Ak, Formula 1’den hala vazgeçmediklerini, F1’in patronu Bernie Ecclestone’un da gelme konusunda isteğinin sürdüğünü sözlerine ekledi.
Yarışlar hakkında bilinmesi gerekenler
-  Superbike ve Supersport kategorilerindeki yarışlar, 13-15 Eylül arasında düzenlenecek. Supersport’ta 36 pilota karşı yarışan Kenan Sofuoğlu, halen şampiyonada ikinci sırada. Her iki yarışa da toplamda 80 takım katılacak. Yarışlar cumartesi ve pazar olmak üzere iki ayakta yapılacak.
-  Bilet fiyatları, (üç gün için) açık tribünlerde 25 TL, kapalı tribünlerde 50 TL. VIP biletlerse 500 TL. Normal otopark ücreti günlük 10 TL, VIP otopark ücretiyse günlük 50TL olarak belirlenmiş.
-  Intercity İstanbul Park’ta 2 kişinin, 2 gece (Cuma - Cumartesi) kamp yapmasına olanak sağlayan kamp ve normal tribün bilet fiyatı 150 TL ile 200 TL arasında değişiyor.
-  Ana tribünün arkasındaki 30 bin m2’lik alanda motosiklet ve bisiklet firmalarının ürünleri sergilenecek, hatta bazı firmalarca test sürüşleri de olabilecek. Kamp alanında konaklayacak ziyaretçiler için cumartesi akşamı açık hava sineması, Power FM sponsorluğunda cumartesi ve pazar günleri canlı konserler gerçekleştirilecek.
(LEVENT KÖPRÜLÜ/Milliyet)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Nissan SUV segmentinde lider

Nissan SUV segmentinde lider

access_time06 Eylül 2014 11:12

Nissan yeni Qashqai, Juke ve X-Trail modelleri ile SUV segmentine liderlik etmeye devam ediyor

Amerikalılar otomobillerini seçti

Amerikalılar otomobillerini seçti

access_time26 Şubat 2014 06:54

Genel sıralamada en iyi otomobil Tesla Model S seçildi

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

access_time06 Ocak 2014 09:16

Satış rekorları kıran otomobile yeni yılda gelen vergi artışı, sektörü zora soktacak gözüküyor...

2016'ya kadar 23 yeni model

2016'ya kadar 23 yeni model

access_time27 Aralık 2013 13:00

Pazarın önemli oyuncularından Opel, son yıllardaki büyümesini devam ettirerek binek pazarında kaybettiği kanı geri kazanmaya devam ediyor

YORUM YAP

YORUMLAR (0)