34-06-73-21 kalkıyor mu

34-06-73-21 kalkıyor mu

access_time29 Haziran 2013 10:31
Akil İnsanlar oraya da el attı… Ancak bu istek çok tartışılır olanı… Ne değişecek, niçin değişecek?
Akil İnsanların Başbakan Erdoğan’a sunduğu raporda ilginç bir öneri de yer aldı. Gazeteport’un haberine göre Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan vatandaşlar, araç plakalarından il kodunun kaldırılmasını istediler. Batı illerinde, Doğu ve Güneydoğu plakalı araçlara hem polisin hem de bazı vatandaşların ‘’Kuşku’’ ile baktıkları savunuldu.

İller arasındaki ayrımı kaldırmak amacıyla araç plakalarında hangi şehire ait olduğunu gösteren ‘’İl Kodu’’ rakamının kaldırılması, plakalarda sadece harf grubu ile rakam olması önerildi. Ancak bu önerinin hayata geçirilmesinin zor olduğu belirtiliyor.

18 MİLYON ARAÇ VAR

Trafik Tescil Müdürlüğü yetkilileri ‘’ Plakaların başında bulunan 34-06-21 gibi rakamlar, o aracın İstanbul Ankara ya da Diyarbakır’a ait olduğunu gösteriyor’’ diyerek şu çekinceleri dile getirdiler:

‘’Türkiye’de trafikteki tüm araçlarda 01 Adana’dan başlayıp 81 Düzce’ye kadar farklı plakalar var. Özellikle asayiş olaylarında suça karışan bir aracın saptanabilmesi için, il kodları önemli işlev görüyor. İl kodu sayesinde aracın hangi şehrin trafik müdürlüğüne kayıtlı olduğu ve kullanıcısnın kimliği ile adresi saptanabiliyor. Türkiye’de trafiğe kayıtlı 18 milyona yakın araç var. Halen tüm illerdeki mevcut plakalarda, üçlü harf grubundan 99, tekli ya da ikili harf grubundan 9999 adet verme imkanı var.Plakalar sadece harf grubu ve rakamdan ibaret olursa hem harf, hem de rakam hanesini çok genişletmek gerekir. Bu da plakanın okunmasını, akılda kalmasını zorlaştırır, karışıklık ve hatalara neden olur.’’
 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Nissan SUV segmentinde lider

Nissan SUV segmentinde lider

access_time06 Eylül 2014 11:12

Nissan yeni Qashqai, Juke ve X-Trail modelleri ile SUV segmentine liderlik etmeye devam ediyor

Amerikalılar otomobillerini seçti

Amerikalılar otomobillerini seçti

access_time26 Şubat 2014 06:54

Genel sıralamada en iyi otomobil Tesla Model S seçildi

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

access_time06 Ocak 2014 09:16

Satış rekorları kıran otomobile yeni yılda gelen vergi artışı, sektörü zora soktacak gözüküyor...

2016'ya kadar 23 yeni model

2016'ya kadar 23 yeni model

access_time27 Aralık 2013 13:00

Pazarın önemli oyuncularından Opel, son yıllardaki büyümesini devam ettirerek binek pazarında kaybettiği kanı geri kazanmaya devam ediyor

YORUM YAP

YORUMLAR (0)