65 yaş üstüne ücretsiz ulaşıma devam

65 yaş üstüne ücretsiz ulaşıma devam

access_time15 Eylül 2015 03:51
TŞOF Başkanı Apaydın, özel halk otobüslerine verilecek devlet desteği miktarının henüz belirlenmediğini ancak ücretsiz taşımanın süreceğini söyledi
Kent içi toplu taşımada, 65 yaş üstü vatandaşları yaklaşık 3 yıldır ücretsiz taşıyan özel halk otobüsü işletmelerine verilecek devlet desteğinin miktarı henüz belirlenmedi.

Hürriyet'teki habere göre Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, her il için ayrı ücret belirleneceğini bildirdi. Apaydın, “Bu süre zarfında da 65 yaş üstü vatandaşlarımız ücretsiz taşınacak. Bunda herhangi bir şüphe olmasın” dedi. 

Apaydın Hürriyet’e şunları söyledi: “7 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kanun ile 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın özel halk otobüsleri tarafından taşınmasına ilişkin gelir desteğinin usul ve esasları en geç 7 Ekim’e kadar belirlenecek. 

Ancak, işletmelere yapılacak ödeme, kanunun çıktığı tarihten itibaren yapılacak. 65 yaş üstü vatandaşlarımızı yaklaşık üç yıldır ücretsiz taşıyorduk. Devlet desteği bizim için önemli olacak. İlk olarak ücret belirlenecek. Bu ücret her il için ayrı olacak. Çünkü İstanbul’da taşıma örneğin bir lira ise Kars’ta daha düşük. Maliye Bakanlığı belirlenen miktarı belediyelere, belediyeler de otobüsçü esnafına ödeyecek. Bu da otobüsçü esnafının yaşadığı mağduriyeti ortadan kaldırmış olacak. Bir sonraki toplantı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan tarih bekliyoruz. Toplantı sonrasında durumun netleşmesini umuyoruz.” 

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nden (TÖHOB) yapılan açıklama ise “Aylık gelir desteği ödemesi ile ilgili rakamın belirlenmesine dönük çalışmalar, Maliye Bakanlığı bünyesinde sürdürülüyor. Ayrıca ücretsiz yolcuların halk otobüsleri tarafından taşınması, 6637 sayılı kanun maddesi gereğince yapılıyor. Bu nedenle Özel halk otobüslerinin ücretsiz yolcuları taşımayacağı yönündeki bilgiler de gerçeği yansıtmıyor” denildi.  
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

access_time30 Nisan 2024 11:55

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 2026 yılından itibaren F1 yarışlarının Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Togg'da zırh detayı

Togg'da zırh detayı

access_time30 Nisan 2024 11:48

Togg'a yüksek güçteki silahlara karşı koruma sağlayan BR4 seviyesi zırhlama işlemi uygulanıyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)