ABD gözünü Çin'in elektrikli otomobillerine dikti

ABD gözünü Çin'in elektrikli otomobillerine dikti

access_time04 Aralık 2023 08:28
ABD, Amerika'da üretilen elektrikli otomobillerin alıcıları için araç başına 7.500 dolara kadar vergi teşviki vererek, Çin'in elektrikli otomobillerdeki rolünü sınırlamayı hedefliyor.

ABD, Çin menşeli parçaların ülkede satılan elektrikli otomobillerde kullanılmamasını amaçlayan kuralları açıkladı. Kısıtlamalar, Amerika'da üretilen elektrikli otomobiller için devlet teşviklerine bağlı.

Çinli firmalar şu anda elektrikli otomobil bataryalarının ve bunlarda kullanılan minerallerin büyük çoğunluğunu üretiyor. Ancak ABD'li politikacılar Çinli üreticilere aşırı bağımlılığı ekonomik ve güvenlik riski olarak görüyor.

Ford ve batarya üreticisi Çinli CATL gibi büyük firmalar arasında planlanan ortaklıklar eleştiri ve tartışmalara konu oldu. Geçen yıl Kongre, ABD'de endüstriyi canlandırmak için milyarlarca vergi teşviki ve başka nakit destekler sunan bir iklim yasasını kabul etti.

Yasa, Amerika'da üretilen elektrikli otomobillerin alıcıları için araç başına 7.500 dolara kadar vergi teşviki içeriyordu.

Cuma günü açıklanan teklife göre ise hükümet "yabancı bir kuruluşu" merkezi Çin, Rusya, İran ya da Kuzey Kore'de bulunan ya da bu ülkeler tarafından sahip olunan ya da kontrol edilen bir şirket olarak tanımlayacak.

Bu ülkelerin hükümetlerinin yönetim kurulu üyeliklerinin, oy haklarının ya da hisselerinin %25 ya da daha fazlasına sahip olduğu herhangi bir şirket, şu anda kamuoyu görüşüne açılan kurallar
kapsamına girecek.

ABD'li elektrikli araç üreticisi 15 milyar dolar borçlanacak

 

ABD elektrikli oto pazarında Çin’i geçmek istiyor

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)