ABD ithal otomobillere vergiyi tartışıyor

ABD ithal otomobillere vergiyi tartışıyor

access_time04 Aralık 2019 10:22
ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, Trump yönetiminin ithal otomobillere gümrük vergisi getirilmesi konusu için müzakereler yürüttüklerini henüz netleşmediğini söyledi.

Ross New York'da Reuters'a yaptığı açıklamada "Şirketler ile müzakereler yürütüyoruz. Bu müzakerelerden bazı çok iyi faydalar elde ettik. Gümrük vergilerine herhangi bir ihtiyaç olup
olmayacağı henüz netleşmiş değil" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, ithal otomobillerin ulusal güvenlik tehdidi oluşturup oluşturmadığına ilişkin Ticaret Bakanlığı'nın "Section 232" soruşturmasının ardından, Kasım ayının ortasında sona eren altı aylık inceleme döneminden sonra yeni gümrük vergileri açıklamadı.

Yeni bir son tarih olup olmadığı sorulduğunda, Ross geçen ayki Beyaz Saray açıklamasına atıfta bulundu. Ancak geçen ayki Beyaz Saray açıklamasında herhangi bir son tarih belirtilmemişti.

ABD ve AB, yaklaşık 15 yıldır Dünya Ticaret Örgütü (WTO) nezdinde ABD'li uçak üreticisi Boeing ve Avrupalı rakibi Airbus'a verilen sübvansiyonlar nedeniyle anlaşmazlık yaşıyor.

Ross, AB'nin hali hazırda ABD'den araç ithalatına %10 gümrük vergisi uygularken, ABD'nin ise AB araçlarına sadece %2.5 gümrük vergisi uyguladığına da dikkat çekti.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

access_time29 Nisan 2024 12:35

BMW, Çin'deki fabrikalarından birinde daha fazla elektrikli araç üretmek için 2,76 milyar dolar yatırım yapacak

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)