AB’deki Türkiye istikrar demektir

AB’deki Türkiye istikrar demektir

access_time16 Ekim 2014 09:23
Bakan Bozkır, Berlin’de yaptığı konuşmada Almanya’nın Türkiye’yi AB sürecinde engellediğine inanmadığını, “Biz Almanya’ya güveniyoruz” diye konuştu
Almanya’nın başkenti Berlin’de temaslarda bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, “Eğer Türkiye AB sürecinden mahrum bırakılırsa bunun zararı sadece Türkiye’ye değil; bütünAvrupa’ya, bölgeye ve dünyaya olacaktır” dedi.

Almanya’nın AB İşlerinden Sorumlu Bakanı Michael Roth’un daveti üzerine Berlin’de bulunan Bozkır, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TD-IHK) 10. yıldönümü vesilesiyle Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’nde düzenlenen etkinliğe katıldı. Yaptığı konuşmada, “AB süreci Türkiye için çok önemlidir. Eğer Türkiye AB sürecinden mahrum bırakılırsa bunun zararı sadece Türkiye’ye değil, bütün Avrupa’ya, bölgeye ve dünyaya olacaktır” diyen Bozkır, Türkiye’nin İslam âleminde, hem nüfusunun yüzde 99.9’u Müslüman olan, hem demokrasiye sahip, hem serbest piyasa ekonomisini uygulayan, hem ekonomik ve siyasi istikrara sahip, hem de AB’ye doğru giden tek ülke olduğunu kaydetti.

Civardaki, bölgedeki ve dünyadaki ülkelerin Türkiye’ye örnek olarak baktıklarını vurgulayan Bozkır, şunları söyledi:

“Türkiye ne zaman bu süreçte kesintiye uğrarsa, bölgemizdeki olaylar çok daha sıkıntılı görüntüler vermeye başlamaktadır. Türkiye ne zaman AB’ye doğru ilerlerse gerek Türkiyemiz’de gerek bölgemizdeki insanların umutları artmakta ve geleceğe daha güvenli bakmakta ve Türkiye örneğini alarak kendilerinin de başka bir seviyeye ulaşma yolundaki güvenlerini tazelemektedirler. Onun için bu sadece Türkiye’nin AB süreci değil, bölgedeki istikrarın, bölgenin geleceğinin, dünya barışının, dünya istikrarının da aynı zamanda bir teminatı olacaktır. Burada Almanya’ya büyük görev düşmektedir.”

Almanya Türkiye karşıtı değil

Genel kanaatin Almanya’nın, Türkiye’nin AB yolunu engellediği yönünde olduğuna işaret eden Bozkır, kendisinin ise buna kesinlikle inanmadığını belirtti. AB konularında görev yaptığı 14 yıl içinde aynı Almanya’nın Türkiye’nin müzakerelere başlamasının arkasındaki itici güç ve lokomotif olduğunu, en sıkıntılı anlarda bu noktaya getirdiğini bizzat yaşadığını anlatan Bozkır, “Almanya akıllı bir ülkedir. Almanya güçlü bir ülkedir. Almanya geleceğe güvenle bakmayı bilen bir ülkedir. Almanya, Türkiye’nin gelecekte hem AB içinde, hem iyi bir dost ve müttefik olarak ne kadar yarar sağlayacağını en iyi bilen ülkedir. Karşılıklı çıkarlar vardır. Geleceğe güvenle bakacak bir fotoğraf vardır. Ve biz Almanya’ya güveniyoruz” diye konuştu.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)