Akaryakıt fiyatları için kritik gün!

Akaryakıt fiyatları için kritik gün!

access_time25 Haziran 2014 09:01
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile akaryakıt dağıtım şirketlerinin ‘tavan fiyat’ toplantısında, tansiyon da tavan yaptı
Planlanandan daha uzun süren görüşmede EPDK, dağıtım şirketlerinden ‘anlayış’ göstererek fiyatlarını kırmalarını istedi. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, “Yarın (bugün) fiyatlara bakacağız. Ona göre yolumuza devam edeceğiz” diyerek, yeni bir ‘tavan fiyat’ başlatabilecekleri mesajını verdi.

Yılmaz, Habertürk’e, yaptığı değerlendirmede, “Şirketlerden, EPDK’nın talebi doğrultusunda fiyatlarla ilgili anlayış göstermelerini bekliyoruz” dedi. Şirketlerin, fiyatlar konusunda anlayış göstermemesi halinde EPDK’nın alacağı tavra ilişkin soru üzerine Yılmaz, “Anlayış olmazsa, yolumuza devam ederiz” ifadesini kullandı. Yılmaz, toplantının 2 saat sürmesine dikkat çekerek, “Dağıtım şirketleri, istediğimiz noktada değiller. Öyle olsaydı toplantı daha kısa sürerdi” diye konuştu.

‘TAVAN FİYAT GELİR’

Yılmaz, dağıtım şirketlerinin fiyatları ‘anlayış gösterip’ indirmemesi halinde perşembe günü yapılacak kurul toplantısında ‘tavan fiyat’ın yeniden gündeme alınabileceğini belirtti.

‘1-2 KURUŞ İÇİN TAVAN OLMAZ’

Yılmaz, akaryakıtta 1-2 kuruş için tavan fiyat uygulaması başlatmalarının söz konusu olmadığını belirterek, “Dağıtım şirketi ve bayi payları, bazılarında 42 kuruş, bazılarında 43-44 kuruş” dedi. EPDK, pay toplamını 40 kuruş olarak hedefliyor. Bu durumda bazı dağıtım şirketlerinin litrede 4 kuruş indirim yapması, izleyen aşamada da payları 40 kuruşa sabitlemeleri gerekiyor.

KATILIM ÜST DÜZEYDE OLDU

Ankara’da, EPDK’da gerçekleştirilen toplantıya petrol piyasasında faaliyet gösteren PETDER, ADER ve AKADER’e üye şirketlerin üst düzey yöneticileri katıldı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)