Ali Koç: Tüm dünyanın yükünü taşımaya talibiz.

Ali Koç: Tüm dünyanın yükünü taşımaya talibiz."

access_time30 Mart 2016 16:21
Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, 'İnönü fabrikamızda ürettiğimiz yeni nesil motorumuz ile tüm dünyanın yükünü taşımaya talibiz' dedi
Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç,  "Türkiye'nin teknoloji anlamında rekabet gücünü artırarak, global arenada en  önemli oyunculardan ve merkezlerden biri olmasını arzuluyoruz." dedi. 

Koç, şirketin İnönü Tesisleri'nde düzenlenen, Bilim, Sanayi ve  Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın da katıdığı Ford Ecotorq Motoru Seri Üretime Geçiş  Töreni'nde yaptığı konuşmada, son dönemde yaşanan terör olaylarında yakınlarını  kaybeden tüm ailelere baş sağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifalar diledi.

Türkiye'yi ve dünyanın pek çok yerini etkileyen savaşların ve terör  olaylarının bir an önce sona ermesi gerektiğini anlatan Koç, "Barışın, refahın,  huzurun ve en önemlisi birlik ve beraberliğin güçlenmesini temenni ediyoruz."  diye konuştu.

Koç, günümüzde baş döndürücü bir şekilde teknoloji dönüşümünün  yaşandığını dile getirerek, söz konusu değişimin temelinde inovasyon gücünün ve  kültürünün bulunduğunu vurguladı.

Türkiye'nin teknoloji anlamında rekabet gücünü artırarak, global  arenada en önemli oyunculardan ve merkezlerden biri olmasını arzuladıklarını dile  getiren Koç, söyle devam etti:

"Bu hedefin temelinde bilgi ve teknoloji üretebilmemiz, yüksek katma  değerli ürün ve hizmetler sunabilmemiz yatıyor. Bu süreçte gerekli olabilecek  insan kaynağının da planlı ve sistematik şekilde ele alınması en önemli  ihtiyaçlardan biridir. Daha gidilecek çok uzun yolumuz olsa da hükümetimizin bu  hedefte sağladığı Ar-Ge teşviklerinin ve başlattığı reformların yatırımları  cesaretlendirdiğini memnuniyetle söyleyebilirim. Geçtiğimiz günlerde devreye  alınan 'Ar-Ge Reformu Paketi'nin de günümüzün önemli unsurlarından biri olan  inovasyona destek vereceğine ve üniversite-sanayi işbirliği açısından da son  derece önemli bir adım olduğuna inanıyoruz."


'AR-GE HARCAMALARIMIZ1,3 MİLYAR'

Ali Koç, Koç ailesi olarak her işte yönlerini geleceğe, Ar-Ge'ye ve  inovasyona çevirerek faaliyetlerini sürdürdüklerini bildirdi.

Hız kesmeyen teknoloji yatırımlarıyla daha üstün nitelikli ürünler ve  hizmetler geliştirip iş süreçlerini yenilemeye gayret gösterdiklerine değinen  Koç, "Geçmişe nazaran bugün daha uzun vadeli düşünüp, planlar yapabiliyoruz.  2007-2014 yılları arasında Ar-Ge harcamaları toplam 4,6 milyar liraya ulaştı.  Sadece geçen yıl yaptığımız Ar-Ge harcaması da 1,3 milyar lirayı buldu. Bu da  ülkemizin geleceğine olan güvencemizin en somut göstergesidir." ifadelerini  kullandı.

Koç, toplum olarak en önemli hedeflerinden birinin teknoloji ve  inovasyona öncülük ederek, yenilikçi, çevreye duyarlı ve enerji verimliliği  yüksek ürün ve hizmetlere odaklanmak olduğunun altını çizdi.

Ford Otosan'ın gelişmiş üretim kabiliyetlerinin yanı sıra bugün sayısı  bin 500'e ulaşan Ar-Ge mühendisi ile Ford'un global organizasyonunda gün geçtikçe  artan önemde sorumluluk üstlendiğini anlatan Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"56 yıldır edindiğimiz deneyimin kurumsallaşarak ulaştığı nokta  hepimize gurur veriyor. Ford Otosan Avrupa'daki en büyük ticari araç üretim  merkezidir. 2015 yılında toplam Avrupa pazarının ticari araç liderliğini kazanan  Ford'un bu başarısında şirketimizin katkısı büyüktür. Şirketimiz, 415 bin araçlık  kapasiteye sahip otomotiv şirketidir. Avrupa'da satılan her 10 ticari araçtan 8'i  Ford Otosan fabrikalarında üretilmektedir.  Türkiye'den ticari araç üretiminin  yüzden 59'unu, ticari araç ihracatının yüzde 65'ini Ford Otosan yapmaktadır. Son  5 yılda otomotiv ihracat sektörünün şampiyonu olan Ford Otosan, 2015 yılı  itibariyle 3,9 milyar dolarlık ihracat geliriyle Türkiye ihracatının da lideri  olmuştur. 2010 yılında imzalanan anlaşmayla şirketimiz kendi geliştirdiği ve  ürettiği Ford Trucks çekici ve kamyonları için 3 kıtada toplam 60 ülkeye satış  yapma, organizasyon kurma ve distribütör atama haklarına sahiptir. Bu doğrultuda,  2020 yılına kadar, 50 ülkede distribütörlük ve bayi ağı yapılanmasını tamamlamayı  hedefliyoruz."


YENİ NESİL MOTOR

Koç, Ford Otosan'ın ilk yerli dizel motorunu 1986 yılında ürettiğini  anımsatarak, şöyle devam etti:

"Bugün geldiği noktada, Türkiye'de sıfırdan geliştirilen ve üretilen,  ilk ve tek kamyon motorunu sunmanın gururunu yaşıyoruz. Geçmiş yıllarda teknoloji  ithal ederken, bugün yüksek Ar-Ge yeteneğimiz ile teknoloji ihraç eder hale  geldik. Daha evvel de ifade ettiğimiz üzere Ford Otosan, yeni nesil Ecotorq  motorlarının dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin’de üretimi için JMC firması  ile teknoloji lisans anlaşması imzalamıştı. Son 5 yılda 320 milyon doların  üzerinde mühendislik ihraç eden şirketimiz, önümüzdeki dönemde yeni nesil  Ecotorq'un da katkılarıyla yüksek katma değerli bu faaliyetini artırarak  sürdürecek. Ford Otosan, Ecotorq ile dünya vizesi almış oluyor. Ayrıca  şirketimiz, ülkemizde yan sanayi, üniversite ve KOBİ işbirliklerini de içeren bir  yüksek teknoloji altyapısına da öncülük ediyor. Ülkemiz,  otomotiv sektörüne  teknoloji ve Ar-Ge gücünü bir kez daha kanıtlamış oluyor. İnönü fabrikamızda  ürettiğimiz yeni nesil Ecotorq motorun fikri ve sınai haklarının yüzde yüzüne  sahip olan şirketimiz, bu ürünü geliştirme, yenileme, yurt dışına pazarlama ya da  teknoloji olarak satma hakkına sahiptir. İnönü fabrikamızda ürettiğimiz yeni  nesil motorumuz ile tüm dünyanın yükünü taşımaya talibiz."


Koç, son dönemde sanayiye, sanayicilere hükümetin sahip çıkmasının  kendilerini sevindirdiğinin altını çizerek, "Hükümetimiz bizlere Cumhuriyet  tarihinin en önemli programlarını, teşviklerini yetiştiriyor. Hiçbir dönemde  sanayicilere bu imkanlar sunulmamıştı." ifadelerinde bulundu.

Koç, ocak ayında vefat eden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa  Koç'u andı.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün de sanayide yaratıcılığın,  güvenilir üretimin ve başarının uzun soluklu bir hareket olduğunun bilinciyle  Türkiye'nin ekonomisine katma değer yaratmak için çalıştıklarını bildirdi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla'dan 500 milyon dolarlık 'şarj' yatırımı

Tesla'dan 500 milyon dolarlık 'şarj' yatırımı

access_time10 Mayıs 2024 17:13

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, şarj istasyon sayısını artırmak için harekete geçti. Şirketin CEO'su Elon Musk, Tesla'nın Supercharger isimli şarj istasyon ağını 500...

Almanya'daki Tesla fabrikasında sular durulmuyor

Almanya'daki Tesla fabrikasında sular durulmuyor

access_time10 Mayıs 2024 16:30

Almanya'da Tesla'nın giga fabrikasını genişletme planına tepki gösteren grup fabrika sahasına girdi

Elektrikli araç satışları yüzde 273 arttı

Elektrikli araç satışları yüzde 273 arttı

access_time10 Mayıs 2024 11:21

ODMD verilerine göre, Türkiye'de "tam elektrikli" otomobil satış sayısı, yılın ilk 4 ayında 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 273 artışla 20 bin 255 oldu.

 Trafik sigortasında azami prim düzenlemesi

Trafik sigortasında azami prim düzenlemesi

access_time09 Mayıs 2024 14:37

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigortasında haziran ayında uygulanacak azami prim artışını yüzde 3,25 olarak belirledi. ...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)