Amazon ve GM'den Tesla'nın rakibine 2 milyar dolarlık yatırım hazırlığı

Amazon ve GM'den Tesla'nın rakibine 2 milyar dolarlık yatırım hazırlığı

access_time13 Şubat 2019 05:55
ABD'nin dünyaca ünlü online perakende devi Amazon ile Amerikan otomotivinin lideri GM, elektrikli kamyonette Tesla'nın rakibi olan Rivian'a yatırım yapmak için masaya oturdu

ABD'de elektrikli araç pazarında rekabet kızışıyor. ABD'nin dünyaca ünlü online perakende devi Amazon ile Amerika'nın otomobil devi Genelar Motors (GM) Tesla'nın elektrikli kamyonetlerine rakip olan Rivian şirketine yatırım yapmak için masaya oturdu. Elde edilen bilgilere göre Amazon ve GM, Rivian'a 1 ile 2 milyar dolar arasında yatırım yapacak. 

Müzakerelerin başarılı bir şekilde sonuçlanması durumunda, anlaşmanın Mart başlarında açıklanabileceği belirtildi.

Rivian anlaşması, daha büyük elektrikli otomobil imalat rakibi Tesla Inc olarak üretimi dengelemek ve amiral gemisi Model 3 sedan'ını piyasaya sürdükçe tutarlı karlar elde etmek için mücadele ediyor.

2009'da RJ Scaringe tarafından kurulan Rivian, tanıtımını yaptığı R1T'yi 2020 sonbaharında piyasaya sürmeyi planlıyor. 

Rivian araç platformunun, daha düşük bir ağırlık merkezi nedeniyle daha fazla depolama alanına sahip olduunu belirten Scaringe, süspansiyon sistemini, frenleri ve soğutma sistemini tekerlek yüksekliğinin altına yerleştiren bir “kaykay” olarak tanımladı. Ayrıca şirketin, kendi kendine yapmaya çalışmak yerine, kendi kendine sürüş teknolojisini geliştirmek için dış firmalarla ortaklık kurmayı planladığını belirtti.

GM, geçen Kasım ayında, beş Kuzey Amerika tesisinde üretime son vermeyi içeren önemli bir yeniden yapılanmanın bir parçası olarak elektrikli ve kendi kendine sürüş araçlarının geliştirilmesine ayrılan kaynakları iki katına çıkardığını açıklamıştı. 

GM'den yapılan bir e-posta açıklamasında “Rivian'ın sıfır emisyonlu geleceğe ve tamamen elektrikli bir geleceğe olan katkısına hayran kaldık” ifadesi yer aldı.

GM ile birlikte Rivian'a yatırıma hazırlanan Amazon ayrıca geçtiğimiz hafta açıklanan 530 milyon dolarlık bir fon turunda kendi kendini süren otomobil başlangıcı Aurora Innovation Inc'e de yatırım yaptı. Dünyanın en büyük online perakendecisi, lojistik ayak izini dünyanın dört bir yanındaki depoları inşa ederek ve teslimata yardımcı olmak için kargo havayollarının yanı sıra Mercedes ile anlaşma imzaladı.

RIVIAN'IN MEVCUT FİNANS DESTEKÇİLERİ

Rivian'ın mevcut finansal destekçileri arasında Suudi otomobil dağıtıcısı Abdul Latif Jameel Co (ALJ), Amerika Sumitomo Corp ve Standard Chartered Bank yer alıyor. ALJ, yaklaşık 500 milyon dolarlık finansman sağlamayı kabul etti, Sumitomo açıklanamayan bir miktar yatırdı ve Standard Chartered, 200 milyon dolarlık borç finansmanı sağladı.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Honda'dan, Kanada'ya 11 milyar dolarlık elektrikli araç ve batarya yatırımı

Honda'dan, Kanada'ya 11 milyar dolarlık elektrikli araç ve batarya yatırımı

access_time26 Nisan 2024 07:20

Kanada'da yeni elektrikli araç fabrika ve batarya tesisi inşa etmeyi planlayan Japon üretici Honda'nın yatırım hacmi 15 milyar Kanada dolarına erişecek.

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)