Apple Car, kendine rakip olarak Tesla’yı seçti!

Apple Car, kendine rakip olarak Tesla’yı seçti!

access_time23 Eylül 2015 10:16
Apple’ın arabala projesi Apple Car önümüzdeki 5 yıl içerisinde görebiliriz
Apple’ın arabala projesi Apple Car önümüzdeki 5 yıl içerisinde görebiliriz. İşte burada Tesla ve diğer otomobil üreticileri korkmaları gereken yer başlıyor. Wall Street Journal’ın Pazar günü yayınladığı rapora göre teknoloji devi ilk elektrikli aracını 2019 yılında göndermeye başlayabilir.İlk Apple Car  sürücüsüz çalışan akıllı arabalardan olmayacak. Onun yerine içinde BMW ve Tesla modelleri gibi gelişmiş sürücü asistanı bulunacak. Elbette bu şirketin sürücüsüz arabalar üzerine çalışmayacağı anlamına gelmiyor. Apple’ın sürücüsüz araba geliştirme projesi ya da bilinen adı ile Apple Car devam edecek ve yakında halka açık caddelerde test edilmeye başlanabilir. Geçen hafta Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi yetkilileriyle Apple eyaletin sürücüsüz araç kuralları üzerine konuşmuşlardı.

Şu anda Tesla, BMW, Google ve Mercedes Benz’in dahil olduğu 10 şirket test sürüşleri için izin almış durumda. Ancak 2019 Apple için bir ziyafet olmayacak. Çünkü çoğu araba üreticisi kendi fabrikasına sahipken Apple kendi arabasını partnerlere ürettirecek. Ancak şu an için şirketin herhangi bir üretici ile anlaşıp anlaşmadığı belli değil. Ancak Apple’ın ağır bir şekilde konsept arabayı üretecek yeteneklere yatırım yaptığı biliniyor. Wall Street Journal’ın haberine göre şirket Project Titan olarak gün yüzüne çıkan Apple Titan veya Apple Car adı ile haberlerinin çıkmaya devam ettiği araç projesinde çalışan 600 kişilik ekibi ilk başta 3 katına çıkarmayı planlıyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

access_time07 Mayıs 2024 16:34

Tesla'nın, Çin'deki satışları nisan ayında bir önceki yıla göre %18 düştü. En yakın rakibi BYD'nin satışlarında ise aynı dönemde %49 artış yaşandı.

200'den fazla kaza kara noktasında iyileştirme yapılacak

200'den fazla kaza kara noktasında iyileştirme yapılacak

access_time07 Mayıs 2024 12:49

Türkiye'de, önümüzdeki 4 yıl içinde 206 kaza kara noktasında iyileştirme işlemi gerçekleştirilecek.

Araçlardaki sigortalılık oranı %79.5'e yükseldi

Araçlardaki sigortalılık oranı %79.5'e yükseldi

access_time07 Mayıs 2024 12:02

TSB'nin açıkladığı verilere göre, trafikteki sigortalı araç sayısı 23,3 milyonu geçerken, sigortalılık oranı ise yüzde 79,5'e yükseldi.

Benzin ve motorine indirim geliyor!

Benzin ve motorine indirim geliyor!

access_time07 Mayıs 2024 10:12

Jeopolitik riskler dolayısıyla petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar sonrası benzine 1.37 TL, motorine ise 1.24 TL indirim yapılacağı tahmin ediliyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)