Araç içi bilgi sistemleri cebe giriyor

Araç içi bilgi sistemleri cebe giriyor

access_time12 Kasım 2015 17:33
Yeni geliştirilen uygulama ile araç içi bilgi sistemleri ile akıllı telefonlar bir araya geliyor
Otomotiv dünyasında yaşanan elektronik ve yazılım evrimi ile elektronikleşme trendinin hâkim olduğu sektörde artık pek çok kontrol elektronik olarak yapılıyor. Network'lerin oluşturulması, eskiden sadece kablolar ile sinyallerin paylaşılması şeklinde gerçekleşirken, günümüzde ise bir araç içi network ve bir işletim sistemi üzerinde çalışan uygulamalara doğru yönelim hızla artıyor…

Elektronik tasarım otomasyonu çözümleri ve danışmanlık hizmetleri ile otomotiv sektöründe önemli bir yere sahip olan CDT, Araç içi Bilgi ve Eğlence Sistemleri’nin gelişimini de yakından takip ediyor. CDT Genel Müdürü Alpay Göğüş, günümüz modern Araç içi Bilgi ve Eğlence Sistemleri’nin işletim sistemine adapte edilmesiyle ilgili görüşlerini şu şekilde paylaştı:

“Günümüzde Ardroid’in şimdiye kadar yapılmış en başarılı taşınabilir işletim sistemi olduğu görüşünün çok yaygın olduğunu ve Google Android mobil işletim sisteminin akıllı telefon pazarında hızla yaygınlaşan bir platform haline geldiğini gözlemliyoruz.  Bu durumda Android’in aynı şekilde Araç içi Bilgi ve Eğlence Sistemleri sektöründe de etkili olacağı kaçınılmaz. Nitekim geçtiğimiz günlerde Paris’teki bir otomotiv fuarında Renault’nun Android temelli Navigasyon ve multimedya gibi gömülü uygulamalara sahip R-Link Bilgi sistemli otomobilinin tanımı yapıldı.

Android tabanlı akıllı telefonların yaygın bir şekilde üst düzey bir bilgi sistemi olarak kabul edilmesi durumunda araç ile bağlantılı olması da aynı şekilde mümkün olabilir. Bu yaklaşımı benimseyen firmaların kurduğu “Car Connectivity Consorsium” oluşumu telefon ekranlarının konsol ekranında görünmesi amacıyla yoğun çalışmalar yapıyor. Temsilcisi olduğumuz Menthor Grapnics gibi pek çok bilgi sistemi platform sağlayıcısı firma da konsol ekranının ince istemci monitörü gibi davrandığı ama uygulamaların doğrudan akıllı telefon üzerinde çalıştığı bu yapıyı destekleyici çözümler üretiyor.”

Bu gelişmelerin en büyük avantajının araç yaşlansa bile telefon bağlantı teknolojisinin geçersiz kalmamasının yanında kalıcı olarak sabitlenmiş sistemlerde tasarım ve bakım hizmetlerinin sağladığı uygun fiyat imkânı ve ortak kullanılan ya da kiralanan araçlar olduğunu dile getiren Göğüş sözlerini şöyle tamamladı: “Akıllı telefon bağlandığı aracı anında kişiselleştireceği için her seferinde yeni bir ara yüz öğrenmek durumunda kalınmayacaktır.  Akıllı telefonu bilgi sistemine entegre etmenin diğer bir avantajı da, Android araç modudur. Bu Android telefonu GPS navigasyon, sesli kontrollü komutlar ve araç kontak listesi gibi özel uygulamalara çabuk erişim sağlayacağı için daha iyi bir yol arkadaşı haline dönüştürecektir.

Akıllı telefonlar ile Araç içi Bilgi Sistemleri arasındaki bu uyumlu gelişmelerin kullanıcıları fazlasıyla rahatlatacağından hiç şüphemiz yok.”

CDT Bilgi Teknolojileri Hakkında:

Elektronik Tasarım Otomasyonu konusunda kendi bölgesinin toplam çözüm sunabilen en tecrübeli ekibi olan CDT Bilgi Teknolojileri özellikle elektronik, telekomünikasyon, savunma, otomotiv, uzay/uçak ve üretim sektörlerine hizmet vermektedir. Bu konuda pazarda lider konuda bulunan CDT’nin hizmet verdiği sektörlerde Aselsan, TAI, FNSS, Arçelik, SDT, Vestel, Hexagon, Temsa gibi 60’ın üzerinde önemli müşterisi bulunuyor.

Profesyonel yaklaşımı ile ulaslararası kabul gören yenilik ve teknolojileri, yerel hizmetler ve uzmanlıkla birleştirerek müşteri portföyüne çözümler sunan CDT, bilgisayar destekli tasarım teknolojileri konusunda, tasarım, analiz, simulasyon ve üretim konularını da içerecek şekilde Elektronik Tasarım, Kablolama, PCB üretimi, Güvenilirlik Mühendisliği gibi farklı konularda hizmetler veriyor.

Bir diğer ana iş kolu da bilgi, belge ve süreç yönetimi olan CDT bu alanda Doxoft markasıyla başta bankacılık-finans ve sigorta kuruluşları olmak üzere dokümanlarını, iş süreçlerini ve elektronik formlarını yönetme ihtiyacı duyan tüm firmalara başarılı yazılım projeleri sunuyor. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

 Trafik sigortasında azami prim düzenlemesi

Trafik sigortasında azami prim düzenlemesi

access_time09 Mayıs 2024 14:37

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigortasında haziran ayında uygulanacak azami prim artışını yüzde 3,25 olarak belirledi. ...

Nissan kârını yüzde 92 artırdı

Nissan kârını yüzde 92 artırdı

access_time09 Mayıs 2024 12:58

Nissan'ın mart ayına kadar olan mali yıl kârı %92 artışla 426,6 milyar yene (2,7 milyar dolar) yükseldi

 Ağır ticari araç pazarında daralma

Ağır ticari araç pazarında daralma

access_time09 Mayıs 2024 12:21

2024 yılı Nisan ayı ağır ticari araç pazarı 2024 yılı Nisan ayına göre %26 azalarak 2.795 adet oldu.

Fahri Trafik Müfettişliği şartlarında değişiklik!

Fahri Trafik Müfettişliği şartlarında değişiklik!

access_time09 Mayıs 2024 10:07

İçişleri Bakanlığı, Fahri Trafik Müfettişi olmak isteyen ve olan kişilere yönelik yeni düzenlemeler yapıldığını açıkladı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)