Araç kiralamada dakikalık sistem

Araç kiralamada dakikalık sistem

access_time22 Şubat 2014 05:37
Erben Öztürk ve Emir Günel oto kiralamaya yeni bir boyut getiren iki girişimci. Yurtdışında okurken gördükleri dakikalık sistemi Türkiye’ye getirdiler
Rent a car yani oto kiralama, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de gittikçe daha çok gelişen bir sektör. Birçok şirket garajını hurda araçlarla doldurmak yerine rent a car firmalarıyla çalışıyor. Ancak bu sektörde iki genç getirdikleri yeni sistemle bir adım daha öne geçti. Hanife Baş'ın Milliyet'teki haberi şöyle:

İki genç girişimci yaptıkları işle, araç kiralamaya farklı bir bakış açısı getirdi. Yurtdışında üniversite okurken sıklıkla kullandıkları sistemi, Türkiye’ye dönünce hayata geçirme kararı vererek girişimciliğe adım attılar... Mobicar’ın kurucuları Erben Öztürk ve Emir Günel’den bahsediyoruz.

Öztürk’ün asıl mesleği Elektronik Mühendisliği. Amerika’da bu alanda eğitim almış. Günel ise Hollanda’da üniversite eğitimini tamamlamış. Hollanda’da kullandığı araç paylaşım modelini Öztürk’le beraber iş fikrine çevirmiş. Mobicar, bir araç paylaşım platformu. Araç sahipliğinde bir alternatif olarak tanımlanıyor. Mobicar aynı zamanda kendi yazılımını ve araçlara uyguladığı donanımları da geliştiren bir teknoloji şirketi.

Üyelik sistemi var

Erben Öztrük, sistemlerinin nasıl işlediğini şöyle anlatıyor: “Üyelik sistemi ile çalışıyoruz. Şehrin birçok farklı bölgesinde park edilmiş araçlarımızı kullanmak için internet sitemiz veya iPhone uygulamamız üzerinden üyelik başvurusu yapılıyor. Başvurunuz onaylandıktan sonra adresinize bir Mobicar üye kartı gönderiliyor.
Araçlarımızın hepsinde araç takip cihazları ve kart okuyucular var. Mobicar üye kartları önceden rezervasyon yapmanız koşuluyla araçlarımızın kapılarını açıp kapamaya yarıyor. Günlük, saatlik, isterseniz de gece gündüz kullanıyor, kullandığınız kadar ödüyorsunuz. Gün ve saat sınırlamamız yok.”

Şu anda İstanbul’da 21 farklı lokasyonda park noktaları bulunuyor. Kayıtlı 2 bin üyeleri 41 araçlık filolaları var. Daha da büyümeyi hedefliyorlar.

Öztürk, araç paylaşımının Türkiye’de genç bir sektör olduğunu dile getirerek,  “En büyük sorun insanların sunduğumuz modele alışmalarını ve gündelik hayatlarına entegre etmelerini sağlamak. Birçok insan yaptığımız işi araba kiralama ile karşılaştırıyor. Oysa farklı hizmet sunuyoruz” diyor.

Başka şehirlere açılım planı

Erben Öztürk, araç paylaşım sistemine İstanbul halkından olumlu tepkiler aldıklarını da dile getirerek, başta Ankara ve İzmir olmak üzere başka şehirlere de bu sistemi taşımayı planladıklarını belirtiyor. Öztürk, yeni sistemle insanları araç sahipliğinin külfetinden kurtarıyor.

‘Kolayca pes etmemek lazım’

İş hayatında başarını sırrıyla ilgili de Öztürk, şunları söylüyor: “Ben başarının sihirli bir formülü olmadığını düşünüyorum. Başarılı olabilmek için verimli çalışmak, her zaman dürüst olmak, kolay pes etmemek ve tabi ki şanslı olmak gerekiyor. Ayrıca takım oyunu çok önemli. Şirkette çalışan herkesin uyum içinde çalışması lazım.” 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elektrikli araç satışlarının 2030 yılında rekor seviyeye ulaşması bekleniyor

Elektrikli araç satışlarının 2030 yılında rekor seviyeye ulaşması bekleniyor

access_time25 Nisan 2024 15:02

EY ve Eurelectric'in işbirliği ile hazırlanan rapora göre, 2030 yılında Avrupa’da 75 milyondan fazla elektrikli araç olabilir. Avrupa'da satılan 5 otomobilden 1'i artık...

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

access_time27 Mart 2024 16:44

1 Nisan tarihinde Beylikdüzü-Kadıköy arasındaki 52 kilometrelik hatta çalışacak elektrikli metrobüslerin test sürüşleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiğine...

 Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz...

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

access_time14 Ağustos 2022 09:07

NFT dünyasının yeni çılgınları, dijital otomobillere milyonlarca dolar veriyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)