Aracınızı korumaya çalışırken zarar vermeyin!

Aracınızı korumaya çalışırken zarar vermeyin!

access_time23 Aralık 2015 11:48
Hava sıcaklıklarının sıfırın altına indiği illerde araç sahiplerinin araçlarını koruma adına yaptığı uygulamalar, araçlarına zarar veriyor.
Kastamonu'da hava sıcaklığının eksi 19 dereceye kadar düşmesiyle araç sahipleri araçlarının donmaması için battaniye ve naylon benzeri ürünlerle araçlarını koruma altına almaya çalıştı. Fakat işin uzmanları bu yöntemin zararlı olduğunu ve çok mecbur kalınması halinde sadece 1 gün yapılabileceğini açıkladı.
Kaporta ve boya ustası Muhsin Dede, otomobillerini güvende tutmak isteyen araç sahipleri için kritik açıklamalarda bulundu. Dede çok soğuk havalarda araçlarını çeşitli maddeler ile kaplamak arabanın boyasına zarar vereceğini açıklayarak, gelecek günlerde oluşan boya hasarının satarken daha büyük zarar etmelerine sebebiyet verebileceklerini açıkladı. Özellikle tavanda oluşacak boya kalkmaları ve akabinde yenileme çalışmaları aracın taklalı araç algısı bile oluşturabileceğini aktardı.

Dede, yağışlı ve soğuk havalarda mümkünse araçları kapalı alanlarda tutmaları gerektiğini veya araçlara boya üzerinde koruyucu katman oluşturacağı için pasta cila işlemi uygulanması gerektiğini söyledi. 

Battaniye uygulamasının sadece 1 gün gibi kısa süre için uygulanabileceğini açıklayan Dede, özellikle dolu yağımında bu yöntemin kullanılması arabada oluşacak darbe izlerini en aza indirmek açısından faydalı olacağını aktardı.

Ersun Giray Topçular
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Almanya'dan 36 milyar euroluk elektrikli otomobil ihracı

Almanya'dan 36 milyar euroluk elektrikli otomobil ihracı

access_time06 Mayıs 2024 13:53

Almanya geçen yıl 786 bin adet elektrikli otomobil ihraç ederek, 36 milyar euro gelir elde etti.

Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 arttı

Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 arttı

access_time06 Mayıs 2024 12:37

Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolar oldu

Benzin ve motorine indirim yolda

Benzin ve motorine indirim yolda

access_time06 Mayıs 2024 08:59

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 1.80 TL, motorine ise 1.20 TL indirim yapılacağını tahmin ediyor.

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

access_time05 Mayıs 2024 12:18

Nisan ayında satılan her 2 elektrikli otomobilden 1'i Togg oldu

YORUM YAP

YORUMLAR (0)