Aston Martin’i bırakmakla hata ettik

Aston Martin’i bırakmakla hata ettik

access_time31 Mart 2014 09:37
Borusan Holding CEO’su Agah Uğur,'Çok prestijli bir marka. Bırakmak için acele ettik, iyi mi yaptık, içim hiç rahat değil' açıklaması yaptı.
Borusan Holding ile dünyanın önde gelen açık artırma şirketi Manheim Auctions'un ortaklığıyla kurulan Manheim Türkiye'nin yeni yapılanma toplantısında konuşan Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, 2013 yılında Türkiye distribütörlüğünü bıraktıkları Aston Martin için hata yaptıklarını söyledi.

'İÇİM HALA RAHAT DEĞİL'

Grup olarak çok sabırlı olmadıklarını belirten Uğur, "Bazı işlerde kârlılık için beklemek gerekiyor. Bu sabrı göstermediğimiz için Aston Martin distribütörlüğünü bırakmıştık. O zamanki şartlar altında Türkiye'de yürümez diye düşünüldüğü için yönetim istemedi. Biz de tamam dedik. Aston Martin çok prestijli bir marka. İyi bir şey mi yaptık içim hala rahat değil" diye konuştu.

'PARANIZ CEPTE' DİYECEK

Geçen yıl 15 bin adet araç sattıklarını, bu yıl hedeflerinin 21 bin adet olduğunu belirten Manheim Türkiye Genel Müdürü Zafer Terzioğlu, kaynak yaratmak anlamında yeni bir sistem geliştirdiklerini söyledi.


“Otomax.com” adı altında bireysel tüketiciler için ikinci el araç satış platformu oluşturduklarını anlatan Terzioğlu, “Manheim Türkiye’nin bilgi birikimi, ekspertiz ve fiyatlandırma sistemiyle Otomobile hak ettiği değeri verecek bir sistem olacak. Bu sistemle gelecek üç yılda 15 araç satın alma noktası açıp, 15 bin adet araç almayı hedefliyoruz” diye konuştu. Terzioğlu, araç satın alma noktalarına 3 milyon dolar yatırım yapacaklarını, ilk noktaları İstanbul ve Ankara’da açacaklarını anlattı.

Tüketiciler, “otomax.com”a araçlarının bilgilerini girerek ekspertiz yaptırıyor ve değerini belirliyor. Anında fiyat verilirken, satıcı bunu makul bulursa aynı gün aracı teslim merkezlerinden birine götürüyor. Ekstra hasar belirlenmezse, belirtilen fiyatla araç hemen satın alınıyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Almanya'dan 36 milyar euroluk elektrikli otomobil ihracı

Almanya'dan 36 milyar euroluk elektrikli otomobil ihracı

access_time06 Mayıs 2024 13:53

Almanya geçen yıl 786 bin adet elektrikli otomobil ihraç ederek, 36 milyar euro gelir elde etti.

Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 arttı

Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 arttı

access_time06 Mayıs 2024 12:37

Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolar oldu

Benzin ve motorine indirim yolda

Benzin ve motorine indirim yolda

access_time06 Mayıs 2024 08:59

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 1.80 TL, motorine ise 1.20 TL indirim yapılacağını tahmin ediyor.

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

access_time05 Mayıs 2024 12:18

Nisan ayında satılan her 2 elektrikli otomobilden 1'i Togg oldu

YORUM YAP

YORUMLAR (0)