Autoshow 2012 için nefesler tutuldu

Autoshow 2012 için nefesler tutuldu

access_time19 Ekim 2012 13:57
İstanbul Autoshow 2012 için geri sayım başladı. Fuarda Citroen, Peugeot ve Renault’un iki modelinin dünya lansmanı yapılacak

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 2-11 Kasım tarihlerinde düzenlenecek İstanbul Autoshow 2012’de, 4 dünya lansmanı, 31 Türkiye lansmanı yapılacak. 45 markanın 500’e yakın modelinin sergileneceği İstanbul Autoshow 2012, sektörün güç gösterisini sergileyeceği bir platform niteliğinde..
İstanbul Autoshow 2012 için devam eden hazırlıklarla ilgili olarak bugün düzenlenen basın toplantısında konuşan ODD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, “Bu yıl konseptini “Sektörün Güç Gösterisi” olarak belirlediğimiz fuarda 4 modelin dünya lansmanı yapılacak, 45 markanın 500’e yakın modeli sergilenecek. 31 adet otomobilin ise Türkiye lansmanı gerçekleşecek. OICA üyeleri fuarımızı gezecekler ve bu alanda sektörümüzün ne kadar ileri bir noktada bulunduğunu kendileri bizzat tecrübe edecekler. OICA Başkanı Patrick Blain de açılışımızda bulunacak ve bir konuşma yapacak” dedi.

 

FUARDA KATILIMCILARI SATIŞ AVANTAJI BEKLİYOR

 

Pazara ilişkin de kısa bir değerlendirme yapan Bayraktar şöyle konuştu: “Otomotiv pazarı ilk 9 ayda % 12,23’lük bir daralma ile devam ediyor. Ekonomide alınan önlemler var.  ÖTV %37’den % 40’a çıkarıldı, bunun etkilerini ise 2013 yılında görmeye başlayacağız.  Bu yıl otomotiv sektörü toplam pazarının  775 bin lik araç satışı ile kapanacağını düşünüyoruz.” Fuarın pazarın en hareketli olduğu yılın son iki ayının hemen başında gerçekleşmesinin de sektör açısından önemini artırdığını söyleyen  Bayraktar,  markaların, fuarda lansmanını gerçekleştirecekleri yeni modellerinin yanı sıra sunacakları satış avantajları da pazarın son iki ayda oldukça hareketli geçmesine neden olacağını belirtti..

 

İLK KEZ BİR ÇOCUK PARKI KURULUYOR

 

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım Autoshow Başkanı İlhan Ersözlü ise basın toplantısında yaptığı konuşmada “İstanbul Autoshow 2012’ye katılacak markaların standlarını hazırlamaları için TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde yerleşim 22 Ekim’de başlayacak.  1,5 yıldır uğraştığımız fuarda artık gövde gösterisine hazırlanıyoruz.  Fuarda önemli misafirlerimiz olacak, İstanbul Autoshow bugüne kadar açılmış en görkemli fuar olacak.” dedi. Ersözlü sözlerine şöyle devam etti: “1500 kişi bu fuarda görev alacak. 40 kilometrelik bir kablo kullanıldı. 18.000 kVA elektrik gücü kullanıldı. 8000kVA’lık jeneratör de yedekte bekletiyoruz. 10 adet kafeterya, 1 adet VIP restaurant ve 2 adet 2 adet tam donanımlı endüstriyel mutfak ile aynı anda 10.000 kişiye servis yapılabilecek.
4-12 yaş çocuklara eğitim ve atölye programları uygulanacak. TÜYAP Çocuk Kulübü tiyatro ve sineması da ücretsiz olarak çocuklara sunulacak.bunların dışında hem erkeklere hem kadınlara özel kişisel bakım uygulanabilecek. Hafta içi 10 TL’ye haftasonu 15 TL’ye 4 kişilik bir aile ise 20 TL’ye fuara girebilecek.”

 

MOTOR TEKNOLOJİSİ İÇİN HARİKA BİR FIRSAT


Shell & Turcas Petrol CEO’su Jacek Dziembaj ise yaptığı konuşmada, Türkiye otomotiv sektörü için önemli bir kilometre taşı olan Autoshow’a ana sponsor olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi: “Bu fuar gelişmiş yakıt ve motor teknolojileri için harika bir fırsat olacak. Biz de fuar boyunca ziyaretçiler için birçok sürprizler ve etkinlikler hazırladık.”

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

access_time30 Nisan 2023 15:45

Türk otomotiv sektörü firmaları Brezilya'daki "Automec Feira" fuarına katıldı.

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

access_time17 Ekim 2021 21:19

ABD'nin Florida eyaletinin Miami kentindeki Miami Beach Convention Center'da düzenlenen Miami Uluslararası Otomobil Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

access_time13 Eylül 2021 13:18

Autoshow 2021 Mobility Fuarı, 14-26 Eylül tarihlerinde dijital ortamda ziyarete açılıyor.

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

access_time26 Ağustos 2021 03:41

Katar Turizm ile Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı (GIMS) arasında ortaklık anlaşması imzalandı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)