Avis 40 yaşında

Avis 40 yaşında

access_time12 Haziran 2014 16:43
Dünyaca ünlü araç kiralama şirketi Avis Türkiye'deki 40. yılını kutladı
LEVENT ÇEZİK - OTOMOBİL SAYFASI

40. yılını kutlayan AVIS Türkiye, müşteri memnuniyetindeki liderliğini 7 yıldır bırakmıyor. AVIS Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici, toplantıda yaptığı konuşmada "40 yıl önce havalimanlarında kimse araç kiralamaz denerek yer verilmiyordu. Kiralama fiyatları 10 yıl önceye göre daha ucuz. 10 yıl önce Serçe'nin günlük kirası 100 dolardı, şimdi ise B sınıfı bir otomobilin günlük kirası 60 TL civarında." dedi.
Otokoc Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir, ise "5 yıl içinde 2.5 milyar TL'lik yatırım yapacağız" dedi.

Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir, Avis olarak Azerbaycan, Kuzey Irak ve Kazakistan'ın ardından yeni yurt dışı açılımları gerçekleştireceklerini belirterek, "Coğrafi yaygınlığımızı her yıl 5 yeni ofis açarak artıracağız. Türkiye'deki tüm havalimanlarında hizmet veriyoruz, bundan sonra da açılacak her havalimanında da olacağız" dedi.

 Özdemir, araç kiralama şirketi Avis'in Türkiye'deki 40. yılı vesilesiyle düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, araç kiralama sektörünün temellerinin 1974 yılında atıldığını, Avis'in araç kiralama sektörünün jenerik markası haline geldiği kaydetti.
Avis'in geliştirdiği öncü uygulamalarla rakipleri tarafından izlendiğini ifade eden Özdemir, "Bu sorumlulukla Avis olarak 40 yıldır müşterilerimizin güven, sevgi ve mutlulukla sevdiklerine ulaşmasını sağlıyoruz" diye konuştu.

Özdemir, Avis'in müşteri memnuniyeti ödüllerinde son 7 yıldır birinciliği elde ettiklerini aktararak, şunları dile getirdi:

"Müşterilerimize teşekkürün ifadesi olarak, müşterilerimiz  yarından itibaren 40 gün boyunca 40 aracı 40 liraya kiralayabilecek. Bunun için de Facebook'a girip bu ayrıcalığı kazanmaları gerekiyor. Bu sene logomuz de değişti, daha dinamik hale geldi. Biz de 40. yılımıza ulaşmamıza rağmen logomuzda olduğu gibi dinamiğiz. Türkiye dahil 4 ülkede 30 bin araç ile pazar lideri olarak hizmet veriyoruz. Yurt dışında büyümeyi de stratejilerimizin arasına koyduk. Azerbaycan, Kuzey Irak ve Kazakistan'ın ardından yeni yurt dışı açılımları da gerçekleştireceğiz. Coğrafi yaygınlık çok önemli. Edirne'den aldığı bir aracı Van'da bırakıyor olmanın rahatlığını sağlıyor olmamız lazım. Coğrafi yaygınlığımızı her yıl 5 yeni ofis açarak artıracağız. Türkiye'deki tüm havalimanlarında hizmet veriyoruz, bundan sonra da açılacak her havalimanında da olacağız. Bu sene farklı olarak saatlik araç kiralama işine başlayacağız, yetişirse sene sonunda faaliyete almış olacağız. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde her yıl 475 milyon dolarlık araç yatırımı yapacağız. Araç parkımız 5. yılın sonunda 71 bine ulaşacak."

Filo kiralamadaki sorunlardan birinin ticari araç kiralanamaması olduğuna dikkati çeken Özdemir, "KOBİ'ler mesela 150 bin liraya 3 araç alıp garaja koyacağına kiralayabilseler, bu parayı kendi işlerinde kullanırlar" dedi.
 
 "Araç kiralama sektörü 9 Anadol ile başladı"

 
Avis Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici de 1974 yılında yalnızca 9 araçla başlayan araç kiralama sektörünün bugün ulaştığı büyüklüğün kendilerini gururlandırdığını söyledi.

40 yılda sektördeki onlarca yeniliğe imza attıklarını belirten Ekici, "İlk uluslararası rezervasyon sisteminden ilk şoförlü araca, ilk uzun dönemli kiralama hizmetinden ilk havayolu iş birliğine kadar sektörü şekillendiren pek çok yeniliğin öncülüğünü yaptık. Koç Grubu’nun gücü ve desteğiyle Avis Türkiye diğer ülkelerdeki uygulamalar arasında her zaman bir başarı örneği olmaya devam etti. Her zaman önceliğimiz müşterilerimizin güvenliği ve memnuniyeti oldu. Bunun için her yıl yüksek miktarlarda yatırımlar yaparak en yeni, en son model ve konforlu araçları filomuza katmaya devam ettik. 9 Anadol araç ile 40 yıl önce temellerini attığımız sektör şu anda 12 milyar lira aktif büyüklüğe ulaştı" şeklinde konuştu.

Ekici, 1974 yılında fiyat tarifesine bakıldığında Serçe modelindeki aracın kiralanmasının 100 dolar olduğunu, bugün ise 65-70 lira yani yaklaşık 30 dolara araç kiralanabildiğini anlattı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan araç alıp Sabiha Gökçen Havalimanına bırakılabildiğini anlatan Ekici, "Bazen İstanbul'dan alıp Ankara'ya da aracı bırakabiliyorsunuz ama maliyeti çok yüksek. Lojistik açısından çalışmalarımız sürüyor" dedi.
Konuşmaların ardından Avis'in Türkiye'deki 40. yılı dolayısıyla pasta kesildi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

access_time30 Nisan 2024 11:55

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 2026 yılından itibaren F1 yarışlarının Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Togg'da zırh detayı

Togg'da zırh detayı

access_time30 Nisan 2024 11:48

Togg'a yüksek güçteki silahlara karşı koruma sağlayan BR4 seviyesi zırhlama işlemi uygulanıyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)