Avrasya Tüneli'nden ilk geçişi bugün Erdoğan yapacak

Avrasya Tüneli'nden ilk geçişi bugün Erdoğan yapacak

access_time08 Ekim 2016 08:37
İstanbul trafiğini rahatlatacak Avrasya Tüneli'nin asfalt çalışmaları tamamlandı. 20 Aralık'ta açılışı yapılacak tünelden ilk geçişi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi makam aracıyla yapacak.

Avrasya Tüneli'nde artık sona yaklaşılıyor. 20 Aralık’ta açılacak dev projede asfalt çalışması tamamlandı. Ulaştırma Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün proje alanında incelemelerde bulunacak ve kendi kullanacağı makam aracıyla Avrupa yakasından Asya'ya geçerek tünelden ilk geçişi yapacak.

BOĞAZIN 106 METRE ALTINDA

Yavuz Sultan Selim Köprüsü 26 Ağustos'ta hizmete açılırken, Boğaz'ın iki yakasını bu kez 106 metre derinlikte birleştiren Avrasya Tüneli'nin çalışmalarında da sona gelindi. Yap-işlet-devret modeliyle Türk- Kore Ortak Girişimi ATAŞ sorumluluğunda, otomobiller için İstanbul Boğazı'nın altına yapılan 14.6 kilometrelik Avrasya Tüneli Projesi'nde çalışmalar 7/24 devam ediyor. Proje kapsamında, Kazlıçeşme 'U Dönüş' yapısı tamamlanırken, Yenikapı ve Samatya alt geçitlerinin imalatı ve diğer yol işlerinde son aşamaya gelindi.

Kazlıçeşme Göztepe arası 15 dakikaya iniyor

Göztepe-Kazlıçeşme arasında süreyi 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek Avrasya Tüneli'ne vatandaşı yönlendirmek için Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem- Göztepe arasındaki bağlantı yollarına tünel istikametini gösteren tabelalar yerleştirildi. Çalışmaların belirlenen takvime uygun olarak sürdüğü, açılışın ise 20 Aralık'ta yapılacağı belirtiliyor. 2011 yılında başlanan, 1 milyar 250 milyon dolarlık yatırımla İstanbul Boğazı'nın 106 metre altında yapılan Avrasya Tüneli'nden günde 100 bin aracın geçeceği öngörülüyor.

NAKİT GİŞESİ OLMAYACAK

Avrasya Tüneli'nde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde uygulanan Serbest Geçiş Sistemi yerine hali hazırda Boğaz Köprüsü'nde uygulanan şeritler arası ada barındıran gişe yapıları yapılacak. Ücret toplama sadece otomatik sistemler üzerinden yapılacak olup trafik sıkışıklığına yol açabilecek nakit toplama olmayacak. Buna karşın OGS ve HGS kullanıcıları için farklı şeritler olmayacak, tüm şeritlerden geçiş yapılabilecek.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)