Avrasya'da son 20 metre

Avrasya'da son 20 metre

access_time21 Ağustos 2015 10:58
Delme işlemleri devam eden Avrasya Projesi'nde ışık göründü. Tüneldeki kazının son 20 metresi, yarın Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla tamamlanacak
Türkiye'nin en prestijli projelerinden biri daha hayata geçiyor. Asrın projesi olarak değerlendirilen ve hizmete devam eden Marmaray'dan sonra Avrasya Tüp Geçit Projesi'nde de önemli bir aşama geride kalıyor. 2014 yılının Nisan ayında çalışmalarına başlanan projede, denizin altından tünel için delme işlemleri hız kesmeden devam ediyordu. Tünelde artık son 20 metrelik kazılacak bölüm kaldığı öğrenilirken, yarın bu işlem nihayete erecek.

EN ZOR BÖLÜM GERİDE KALDI

Boğazın 27 metre altından gerçekleşen delme işlemleri Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı törenle son bulacak. 5.4 kilometrelik uzunluktaki delme işleminin ardından, kazıyı yapan makine denizin altından karaya çıkacak. Projenin en zor bölümü olarak gösterilen bu aşama geride kaldıktan sonra tüp geçidi için zaman kaybetmeden inşaat çalışmalarına başlanacak. Avrasya Tüneli Projesi, tamamlandığında İstanbul trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek. Toplamda 14.6 kilometrelik bir güzergâhı kapsayan proje, deniz altında iki katlı tünelden ve farklı metotlarla inşa edilecek olan bağlantı tünellerinden oluşacak. Ayrıca Avrupa ve Asya yakalarında toplam 9.2 kilometrelik güzergâhta da yol genişletme ve iyileştirme çalışmaları da yapılacak. Avrasya Tüneli'nin hizmete girmesiyle beraber, İstanbul trafiğinin en yoğun olduğu bir güzergâhta yolculuk süresi 100 dakikadan 15 dakikaya kadar düşecek.

PROJE ÖDÜL ALDI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, projede 2 bin 124 kişinin çalıştığını ve 250 iş makinesinin kullanıldığını açıklamıştı. İş güvenliğiyle çevre ve sosyal uygulama açılarından örnek teşkil eden proje, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından da 'En İyi Çevresel ve Sosyal Uygulama Ödülü'ne layık görülmüştü. Yap-işlet-devret modeliyle hayata geçecek olan proje, 1 milyar 245 milyon dolarlık finansmanla yapılıyor.
 
GÜL'ÜN DÜĞÜNÜNE KATILACAK

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın İstanbul'daki Avrasya Tüneli'nin delme işleminin tamamlanma töreninden sonra akşam önemli bir etkinliğe katılacak. Başbakan Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün oğlu Ahmet Münir Gül'ün düğün törenine katılması bekleniyor. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elektrikli araç satışları yüzde 273 arttı

Elektrikli araç satışları yüzde 273 arttı

access_time10 Mayıs 2024 11:21

ODMD verilerine göre, Türkiye'de "tam elektrikli" otomobil satış sayısı, yılın ilk 4 ayında 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 273 artışla 20 bin 255 oldu.

 Trafik sigortasında azami prim düzenlemesi

Trafik sigortasında azami prim düzenlemesi

access_time09 Mayıs 2024 14:37

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigortasında haziran ayında uygulanacak azami prim artışını yüzde 3,25 olarak belirledi. ...

Nissan kârını yüzde 92 artırdı

Nissan kârını yüzde 92 artırdı

access_time09 Mayıs 2024 12:58

Nissan'ın mart ayına kadar olan mali yıl kârı %92 artışla 426,6 milyar yene (2,7 milyar dolar) yükseldi

 Ağır ticari araç pazarında daralma

Ağır ticari araç pazarında daralma

access_time09 Mayıs 2024 12:21

2024 yılı Nisan ayı ağır ticari araç pazarı 2024 yılı Nisan ayına göre %26 azalarak 2.795 adet oldu.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)