Avrupa'da elektrikli araç kullanımı yüzde 40'a ulaşacak

Avrupa'da elektrikli araç kullanımı yüzde 40'a ulaşacak

access_time12 Nisan 2022 11:40
İspanya’da kamuya ait en büyük şarj istasyon ağına sahip şirket olan Endolla Barselona Müdürü Redha Zetchi Fouchane, "Avrupa'da gelecek 10 yılda elektrikli araç kullanımı yüzde 30 ila 40 seviyelerine ulaşabilir" dedi.

BEST For Energy projesi kapsamında Türkiye'nin temiz enerji sektörü temsilcilerinin İspanya’ya yaptığı ziyarette soruları cevaplayan Endolla Barselona Müdürü Redha Zetchi Fouchane, halihazırda Barselona'da 650 şarj noktasına ve 10 bin 680 kullanıcıya sahip olduklarını belirtti. Fouchane, 2023'e kadar bin şarj noktasına ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi:

Talebe bağlı olarak bunu sonraki yıllarda 2 bine çıkartabiliriz. Ancak şarj ağlarını artırırken teknolojiye de temkinli yaklaşmak istiyoruz. Çünkü bu sektörde teknoloji çok hızlı gelişiyor ve bu nedenle teknolojimizin eskimesi riskiyle de karşı karşıya kalmamız mümkün.

Şarj talebi, yayılım, konum...

Fouchane, şarj ağlarının kurulumunda pek çok faktörü göz önünde bulundurduklarını belirtti:

"Birincisi şarj türü, yani o bölgedeki otomobil ve motosikletlere yönelik şarj talebi. İkincisi yayılım. Vatandaşların bu sistemi kullanmak istediğinden emin olmalıyız. Üçüncüsü konum. Stratejik olarak şarj ağımızın yaklaşık yüzde 75'ini otoparklar gibi yer altındaki alanlara kuruyoruz. Sonuncusu ise birlikte çalışabilirlik. İspanya'da aralarında Iberdrola gibi şirketlerin de olduğu 5 ortağımız bulunuyor. Kullanıcıların bizim ağımızı platform değiştirmeden basit bir şekilde kullanabileceğinden emin olmak istiyoruz."

'Yaygınlaşma her şehir ve her ülke için farklı olacak'

Fouchane, ne Avrupa'da ne de dünyada tamamen elektrikli araç kullanımına geçişin şu an için mümkün görünmediğini bildirdi:

Önümüzde pek çok zorluk var. Piyasa araştırmalarımıza göre, vatandaşların elektrikli araçlara yönelik bazı çekinceleri var. Bunların başında fiyat, teknoloji ve altyapı geliyor. Sadece İspanya'da değil tüm dünyada da insanların elektrikli araçlara yönelik yaklaşımını değiştirmek zor olacak. Teknolojiyi de öğrenmeye daha yeni başlıyoruz ve bu yeni alanı henüz çok iyi tanımadığımızı söyleyebilirim. Önümüzdeki süreç oldukça önemli. Yaygınlaşma, her şehir ve her ülke için farklı olacaktır. Ancak Avrupa'da gelecek 10 yılda elektrikli araç kullanımının yüzde 30 ila 40 seviyelerine ulaşması mümkün.

Enerjide Etkin ve Sürdürülebilir Dönüşümün Desteklenmesi (BEST For Energy) projesi kapsamında Türkiye'den temiz enerji sektör temsilcileri bir hafta boyunca İspanya'daki kuruluşlarla bir araya gelerek sektördeki potansiyel iş birliği alanlarını ele aldı.

Honda'dan elektrikli araç planı

Honda ve GM'den 'bütçeye uygun' elektrikli otomobil

Pazardaki 3 modelden 1'i elektrikli ve hibrit

Çin, elektrikli araç üretimini artırdı

"Elektrikli araç batarya üreticilerinin fiyatları artırmaları gerekecek"

Suzuki'den Hindistan'a elektrikli araç yatırımı

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)