Avrupa’da Uber sürücülerine tacizler durmuyor

Avrupa’da Uber sürücülerine tacizler durmuyor

access_time25 Mart 2015 10:59
Uber, her girdiği yeni ülkede yaygınlaşması ve başarıyı yakalamasının ardından olay yaratmaya devam ediyor
Şirketin kontrol ettiği otomobil filosu New York’taki taksi sayısını geçmeyi başarırken, ABD dışındaysa sık sık engellerle karşılaşıyor. Özellikle Avrupa’daki taksiciler Uber’e oldukça tepkili, çünkü şirket AB içindeki taksi firmalarının ve sürücülerin tabi olduğu ağır mevzuatı by-pass ediyor, müşterilerin kendilerini tercih etmesi noktasında avantajlar sunuyor.

Medyada yer alan bilgilere göre Avrupa’da bugüne dek bilinen 20 vaka bulunuyor ve Uber sürücüleri taksiciler tarafından şiddete maruz kalıyor. Kimi taksiciler Uber araçlarının yolcu almasını engellerken, kimi taksiciler ise Uber araçlarına yumurta atmak, arabalarının anahtarını almakla suçlanmış. MarketWatch’da yer alan habere göre geçtiğimiz hafta Amsterdam’da yaşanan ufak tacizlerin yanı sıra Belçika’nın başkenti Brüksel’de de taksiciler Uber sürücülerine tacizde bulunulduğu gelen bilgiler arasında.

Taksicilerin tepkilerinin sebebinin ise Uber’in en uygun fiyatlarla hizmet verdiği segment olan UberPOP servisinden kaynaklandığını ve aslında bu segmentin geleneksel taksilerle en çok rekabet halinde olan segment olduğunu da son olarak belirtelim. Ülkemizdeki duruma gelince, şu anda Uber sadece İstanbul’da UberBLACK ve UberXL seçenekleriyle hizmet veriyor. UberPOP karşılığı olan servisini İstanbul’da uygulamayan Uber, bunun yerine klasik sarı taksileri sisteme dahil ederek bu alanda pazarın hakimi olduğunu düşünülen BiTaksi‘yle rekabet ediyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

access_time07 Mayıs 2024 16:34

Tesla'nın, Çin'deki satışları nisan ayında bir önceki yıla göre %18 düştü. En yakın rakibi BYD'nin satışlarında ise aynı dönemde %49 artış yaşandı.

200'den fazla kaza kara noktasında iyileştirme yapılacak

200'den fazla kaza kara noktasında iyileştirme yapılacak

access_time07 Mayıs 2024 12:49

Türkiye'de, önümüzdeki 4 yıl içinde 206 kaza kara noktasında iyileştirme işlemi gerçekleştirilecek.

Araçlardaki sigortalılık oranı %79.5'e yükseldi

Araçlardaki sigortalılık oranı %79.5'e yükseldi

access_time07 Mayıs 2024 12:02

TSB'nin açıkladığı verilere göre, trafikteki sigortalı araç sayısı 23,3 milyonu geçerken, sigortalılık oranı ise yüzde 79,5'e yükseldi.

Benzin ve motorine indirim geliyor!

Benzin ve motorine indirim geliyor!

access_time07 Mayıs 2024 10:12

Jeopolitik riskler dolayısıyla petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar sonrası benzine 1.37 TL, motorine ise 1.24 TL indirim yapılacağı tahmin ediliyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)