Avrupalı taksicilerden Uber protestosu

Avrupalı taksicilerden Uber protestosu

access_time08 Eylül 2022 15:14
Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden Brüksel'e gelen taksi sürücüleri, ana yolları trafiğe kapatarak Uber firmasının faaliyetlerini protesto etti.

Avrupa'daki çeşitli taksi derneklerinin çağrısı üzerine, Fransa, Belçika, Almanya, Hollanda, İspanya, Portekiz, İsviçre ve Yunanistan gibi ülkelerinden yüzlerce taksici, Uber'i protesto etmek için Brüksel'in Kuzey Tren İstasyonu önünde toplandı.

Brüksel'in ana yollarındaki trafik akışını engelleyen taksiciler, şehrin merkezi yollarını kullanarak Avrupa Birliği (AB) kurumlarının olduğu Schuman Meydanı'na kadar geldi. Yol boyunca özellikle tünel ve ana yollarda kontak kapatan ve korna çalan taksiciler, trafik akışı durma noktasına getirdi.

Taksicilerin eylemi nedeniyle Brüksel polisi yoğun trafik uyarısında bulunarak, vatandaşlara otomobilleri dışındaki ulaşım seçeneklerine yönelmesi tavsiyesinde bulundu.

Taksiciler, akıllı telefon uygulamasıyla alternatif taksi hizmeti sunan Uber'in Avrupa'daki faaliyetinin sıkı biçimde denetlenmesini ve Uber Dosyaları skandalının derhal soruşturulmasını istedi.

Uber dosyaları

Uber Dosyaları, firmanın 2013-2017 yılları arasındaki faaliyetlerine ilişkin gizli belgelerinin temmuz ayında basına sızmasıyla başlamıştı.

Belgeler, Uber'in çeşitli ülkelerde hizmet sunmak için üst düzey yetkililere yönelik çalışmalarını ve lobicilik faaliyetlerini ortaya koymuştu.

Avrupa'da yoğunluğa göre fiyatı değişmekle birlikte Uber, taksilerden daha uygun fiyatla ulaşım imkanı sağlıyor.

Taksi sürücülerinin lisans almak için yüksek ücretler ödemesi ve uzun bir eğitim sürecini tamamlaması gerekiyor. Uber sürücülerinin ise bu tür maliyetleri bulunmuyor.

Taksiciler, Uber sisteminin kendileriyle adil biçimde rekabet etmediğini iddia ediyor.

Uber’in gizli belgeleri ifşa oldu

 

UBER duyurdu: Büyük araçları yeniden hizmette!

 

Uber, Brüksel'de faaliyet gösterebilecek

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

access_time29 Nisan 2024 12:35

BMW, Çin'deki fabrikalarından birinde daha fazla elektrikli araç üretmek için 2,76 milyar dolar yatırım yapacak

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)