Beştepe'de göçük zirvesi! Honda o sorunu nasıl çözecek

Beştepe'de göçük zirvesi! Honda o sorunu nasıl çözecek

access_time27 Kasım 2017 04:24
Honda, Civic Sedan'lardaki ezik ve çökme sorununu nasıl çözecek? Mağdurlar Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı ile ne görüştü?
Honda'nın Civic Sedan modelindeki ezik ve göçüklerle ilgili tartışmalar sürüyor. Emre Özpeynirci Hürriyet'teki haberinde sorunla ilgili mağdurların ve Honda'nın açıklamalarına yer verdi. İşte o haber:
Japon Honda tarafından Gebze’de üretilen yeni Civic Sedan modeli ile ilgili olarak uzun zamandır süren bir sıkıntı ve tartışma var. Problem araçların tavanı taşıyan arka sütununda, yani C sütunu diye bilinen bölümde oluşan eziklerden kaynaklanıyor. Yani hiç dış bir etken olmadan aracın üzerinde ezikler ve göçükler meydana geliyor.

Geçtiğimiz ay Japonya’nın en büyük üçüncü çelik üreticisi Kobe Steel’in ürünlerinin kalitesi hakkındaki verilerin sahte olduğunu itiraf etmesiyle, “Acaba sorun bundan mı kaynaklandı?” sorusunu gündeme getirmişti.

Honda kullanıcıları göçüklerinin sebebinin bu olabileceğini, yaşadıkları mağduriyetin bu şekilde daha net ortaya konabileceğini belirtmişlerdi. Ancak Honda’dan yapılan açıklamada Gebze’de üretilen Civic Sedan için Kobe Steel’den bir alım yapılmadığı açıklanınca iş yine başa döndü. Konunun mağdurları internet ortamında gruplar kurup, videolar çekip sıkıntılarını anlatmaya devam etmeye başladı.

Benim de zaman zaman gündeme getirdiğim bu sıkıntıyla ilgili son gelişmeleri ise mağdurlar gönderdikleri şu mesajla dile getiriyor:



KÖPÜKLE DÜZELTME

“Emre bey merhaba. Honda Türkiye hâlâ bizlere dönüş sağlamadığı gibi servislerle yaptığı toplantı içeriği hakkında da bilgi vermedi. Tabi ki bilgi hızla yayıldığı için yapılan toplantının içeriğinde bizim araçlarımızın öne çekilip, arka stop lambasının oradan cihazla girip köpükle düzeltileceği bilgisi verilmiş. Hatta bir kulaktan dolma bilgi de bu tadilat ücretinin yarısının müşterilerden alınacağı yönünde. Bunun akabinde biz de Honda mağdurlarının oluşturduğu grubun yöneticileri olarak Ankara da Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı ile görüştük ve bu olay ile ilgili gerekli bilgileri dosya halinde paylaştık. Olaydan yeni haberdar olduğunu söyleyen Sayın Kıratlı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müsteşarlarını ve müdürlerinden bilgi alıp bu işin takipçisi olacağını söyledi. Dava sürecini mutlaka başlatılmasını da belirtti. Honda Türkiye’ye karşı haklı mücadelemizi sürdüreceğiz.”



HONDA NE DEDİ?

Durumu Honda’ya sorduğumda cevapları, “Teknik ekiplerimiz bir süredir detaylı bir inceleme yapıyorlar. Genelde Honda konuyla ilgilenmiyor gibi bir algı var. Oysaki detaylı bir çalışma yürütülmekte. Çok kısa süre içinde bilgi vereceğiz” oldu. Valla çözümü basit bir konuda Honda Türkiye neden aylardır sessiz anlamış değilim. Tam tersine Japon markalar bu konularda daha hassas olurlardı. Umarım bir an önce sorun çözülür, Türkiye’de yeniden atağa kalkan Honda’nın imajı zarar görmez.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

access_time03 Mayıs 2024 09:06

2024 Nisan döneminde, hafif ticari araç ve otomobil pazarı sırasıyla; yüzde 28,6 ve yüzde 20,61 oranında geriledi.

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

YORUM YAP

YORUMLAR (1)

  • Melih GÖRÜR27 Kasım 2017 14:18Honda Civic 2017 model araç sahibiyim sorun sadece göçük değil başka sorunlarıda var. ayıplı mal olduğu kesin ve net yargıdan nasıl bir karar çıkar bilemiyorum çok endişeliyim. Ayrıca Honda nın aracına sahip çıkmaması ahlaksılık derecesinde

    (%0,00) (%100,00)