Biden: Otomobil şirketleri karları paylaşmalı

Biden: Otomobil şirketleri karları paylaşmalı

access_time15 Eylül 2023 20:21
ABD'nin 3 büyük otomotiv şirketi çalışanlarının başlattığı grev hakkında konuşan ABD Başkanı Joe Biden, "Kimse istemiyor ama otomobil şirketleri kârları paylaşmalı" dedi

ABD Başkanı Joe Biden ABD'de üç büyük otomotiv şirketinde etkili olan grevlerle ilgili şirketlere çalışanlarla kârlarını paylaşma çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden, hiç kimsenin Birleşik Otomobil İşçileri sendikasının ABD'nin üç büyük otomobil üreticisi ile yaşadığı iş anlaşmazlığında greve gitmesini istemediğini, ancak işçilerin bu şirketlerin elde ettiği kârdan pay alması gerektiğini söyledi.

Biden Beyaz Saray'da gazetecilere yaptığı açıklamada "Kimse grev istemiyor, ancak işçilerin toplu pazarlık sistemi kapsamındaki hakkına saygı duyuyorum" dedi.

ABD Birleşik Otomobil İşçileri (UAW), Detroit'teki üç eski otomobil üreticisinde ücretler ve iş güvenliği konusunda grev yapmaya başladı.

İşçiler Cuma günü Bronco SUV üreten Ford Motor Michigan fabrikasından, Chevy Colorado orta boy pickup üreten Missouri'deki General Motors fabrikasından ve Jeep Wrangler'ın üretildiği Toledo, Ohio'daki Stellantis NV fabrikasından ayrılmaya başladı.

Haftalarca süren görüşmelerin ardından sendika ve otomobil üreticileri hâlâ birbirlerinden çok uzakta. Strateji, UAW'nin grev fonu üzerindeki etkiyi en aza indirirken karlı araçların üretimini düzenli olarak azaltmak için tasarlandı. Sendika, pazarlığın gidişatına bağlı olarak grev yerleri ekleyeceğini söyledi.

UAW Başkanı Shawn Fain Perşembe günü geç saatlerde "Bu gece, tarihimizde ilk kez Üç Büyük'ün üçünü de aynı anda vuracağız. Bu strateji şirketlerin tahmin yürütmesini sağlayacak. Bu, ulusal müzakerecilerimize pazarlıkta maksimum güç ve esneklik sağlayacak. Ve eğer sonuna kadar gitmemiz gerekiyorsa, bunu yaparız. Her şey masada" dedi.

ABD'de 'üç bükler' grevde: GM , Ford ve Chrysler'de üretim duracak

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)