Bill Gates destekli otomobil firması halka arz oluyor

Bill Gates destekli otomobil firması halka arz oluyor

access_time03 Eylül 2020 17:09
Microsoft ve Volkswagen’in desteğini alan elektrikli otomobil batarya üreticisi Quantum Scape halka arz olmaya hazırlanıyor.

OTOMOBILSAYFASI.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Volkswagen ve Bill Gates’in kurucusu olduğu Microsoft’un desteklediği elektrikli araç batarya sağlayıcısı şirket Quantum Scape ABD borsalarında özel amaçlı satın alma şirketi (SPAC) Kensigton Captial Acquisition ortaklığında halka arz olmaya hazırlanıyor. Quantum Scape ABD borsalarında işlem gören en yeni otomotiv şirketi olacak.

Ürettiği yarı iletken bataryalarla bilinen Quantum Scape perşembe günü yaptığı açıklamada açık çek SPAC anlaşmasıyla Kensington Capital’la birleşerek dördüncü çeyrekte halka arz olacağını açıkladı.

Anlaşma, haziran ayı başlarında elektrikli araç şirketi Nikola'nın halka arzından bu yana otomotiv sektöründeki ilk halka arz olma özelliği taşıyor.

“QS” koduyla New York Borsası’nda listelenecek olan birleşik şirketin zımni değeri 3,3 milyar dolar. Quantum Scape'in işlem kapsamında Volkswagen ve Katar Milli Varlık Fonu liderliğinde 1 milyar dolardan fazla nakit ve finansman taahhüdü alması bekleniyor.

2018 yılında Volkswagen ve Quantum Scape, yarı iletken bataryaların seri üretimine hazırlanmak için ortak bir üretim girişiminin kurulduğunu duyuruştu.

Pek çok kişi bataryaların gelecekteki elektrikli araçlar için bir sonraki en iyi güç kaynağı olacağına inanıyor. Günümüzün lityum iyon bataryalar ile karşılaştırıldığında, yarı iletken bataryalar daha hızlı şarj oluyor ve daha büyük bir enerji yoğunluğuna sahip. Araçlar bu sayede aynı boyuttaki aküyle daha uzak mesafeye gidebiliyor. Ancak bu bataryaları üretmek son derece pahalı.

Kensington'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Justin Mirro, Quantum Scape’i kendisini şirkete çeken şeyin batarya geliştirmedeki ilerlemesinin yanı sıra teknolojinin de potansiyeli vadetmesi olduğunu söyledi. Mirro, “Teknoloji konusunda oldukça fazla çalıştık. Bu gerçekten teknolojik açıdan devrimci bir adım” ifadelerini kullandı.

Birleşik şirketin yönetim kurulu üyesi olacak Mirro, ekibinin Quantum Scape'in uzun vadeli hissedar değeri yaratmak için "açık ara" en iyisi olduğunu belirlemeden önce yüzlerce şirketi değerlendirdiğini söyledi.

Mirro 1999 yılında sermaye ortaklığı şirketi Kensington’ı kurmadan önce General Motors ve Toyota Motors’ta otomotiv mühendisliği yapıyordu.

AB'ye otomobil toplatma yetkisi

 

Formula 1'de seyirci müjdesi

 

Marka marka otomobil fiyatları

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

access_time29 Nisan 2024 12:35

BMW, Çin'deki fabrikalarından birinde daha fazla elektrikli araç üretmek için 2,76 milyar dolar yatırım yapacak

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)