Bir numaralı CEO!

Bir numaralı CEO!

access_time25 Kasım 2013 12:31
Tesla Motors'un CEO'su Elon Musk dünyanın bir numaralı CEO'su seçildi.
Bu yıl belki de dünyanın en hareketli şirketi Elon Musk’ın yönettiği Tesla Motors’tu. Elektrikli arabalar üzerine çalışan şirketin hisseleri yıl başından bu yana yüzde 300 prim yaptı. Tesla Motors’un bu kadar prim yapmasının nedeni şirketinin deyim yerinde ise ‘geleceği inşa etmesi’. Elon Musk Los Angeles’tan Çin’e iki saatte gidilebilecek bir tüp geçit projesi üzerinde çalışıyor. Bu yüzden dünyaca ünlü internet sitesi MarketWatch Elon Musk’ı yılın CEO’su ödülüne layık gördü. Bu ödülü daha önce Ford’un CEO’su Alan Mulally, Disney’den Robert Inger ve Amazon’dan Jeff Bezos almıştı. 2010 yılında site bu ödülü Apple’ın vefat eden CEO’su Steve Jobs’a verdi.      

PAYPAL İLE ADINI DUYURDU
Musk’ın başarılarına gelecek olursak 42 yaşındaki genç işadamı online PayPal ödeme sisteminin mucidi olarak biliniyor. Aynı zamanda Musk’ın şirketlerinden birisi Uluslararası Uzay İstasyonu’nun da tedarikçilerinden.

REKOR TEŞVİK ALDI
Öte yandan Obama’nın seçim vaatleri arasındaki en önemli unsurlardan biri Ar-Ge çalışmalarına verilecek destekti. Musk’ın şirketi ise ABD’de en çok teşvik alan firmalardan biri sadece geçen yıl şirket 451 milyon dolarlık destek alarak rekor bir teşvik alımı gerçekleştirdi. Ayrıca Tesla Motors Boeing’in sorunlu modeli Dreamliner 787’in de kalkış problemlerini çözmek için şirketle ortak bir proje yürütüyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)