Brisa 5 yıl içinde ihracatla büyüyecek

Brisa 5 yıl içinde ihracatla büyüyecek

access_time27 Şubat 2017 15:49
Aksaray’da yapımı devam eden ikinci tesisiyle yıllık kapasitesini yüzde 30 artıracak olan Brisa, ihracatta da gaza basacak.

Sabancı Holding kuruluşlarından Brisa, yeni yatırımlar ve teknolojik ürünlerle atılım yapmaya hazırlanıyor. Aksaray tesisinin de devreye girmesiyle ihracatta atak yapmayı planlayan Brisa, aynı zamanda 2018 yılından itibaren “patlasa da gidebilen lastik” üretimine başlamayı öngörüyor.

Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay, Brisa’nın kuruluşundan bugüne 1.2 milyar dolarlık yatırıma imza attığını hatırlatırken, 300 milyon dolarlık yatırımla inşası süren Aksaray tesisinde yıl ortasından itibaren deneme üretimine başlayacaklarını, 2018 yılının başında da seri üretime geçeceklerini belirtti. Aksaray fabrikasında 2 bin 600 kişilik istihdam sağladıklarını, 500 kişi daha alacaklarını belirten Gürçay, yıllık 4.2 milyon adet kapasitesi bulunan tesisle birlikte Brisa’nın toplam lastik üretiminin de yüzde 30 artışla 15 milyon adede çıkacağını söyledi.

Otomotiv modeli

Gürçay, Aksaray tesisiyle birlikte satış gelirlerinde ihracatın payının 2017’de yüzde 30’a, 5 yıllık dönemdeyse yüzde 50’ye ulaşacağını ifade etti.

Bu konuda, otomotiv sektörünün uyguladığı modeli kendilerine örnek aldıklarını da söyleyen Yiğit Gürçay, “Otomotiv ana sanayinin 2000’li yılların başında yaptığı gibi ihracata ağırlık vererek içerdeki her türlü riski dengelemiş olacağız. Ciromuzda ihracatın payı bu yıl yüzde 20’den yüzde 30’a çıkacak. 2016’da ihracatımız yüzde 12 artışla 150 milyon dolara çıktı. Hedefimiz önümüzdeki dönemde 200 milyon doları yakalamak” dedi.

İhracat adetlerinin, iç pazar satışlarının 1.5 katına çıkmasını beklediklerinin de altını çizen Gürçay, 2020’de 5 milyon adetlik ihracat beklentileri olduğunu dile getirdi. Gürçay, Brisa’nın ihracatının yüzde 80’inin Lassa markalı lastiklerden oluştuğunu da hatırlatarak, “Otomotivde Türk markasıyla bu kadar yüksek ihracat oranına ulaşan şirket yoktur” ifadesini kullandı.  

Teknolojik lastik üretecek

Brisa tesis yatırımlarının yanı sıra yüksek teknolojili ürün üretimine de hazırlanıyor. Bridgestone, “patlasa da gidebilen lastik” diye bilinen “Run on Flat” teknolojisini artık Mercedes ve BMW’nin yanı sıra Renault Clio’dan Opel Astra’ya kadar geniş yelpazede kullanılabilecek hale getirdi. Martta satışa çıkacak ve normal lastiğe göre yüzde 15-20 pahalı olacak DriveGuard, 2018’den itibaren İzmit’te de üretilmeye başlanacak.

LEVENT KÖPRÜLÜ - MİLLİYET

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)