Bu işin ‘pardon’u olmaz

Bu işin ‘pardon’u olmaz

access_time03 Aralık 2014 17:36
Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, otomotiv sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu
Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Otomotiv Strateji Belgesi’nin hayal edilen ölçüde bir etki oluşturmadığını, Türkiye’nin otomotiv üretim üssü olabilmesi için yeni strateji belgesinde daha etkili reformlar beklediklerini aktardı.1Sitene EkleYeni belgenin daha detaylı ele alınması gerektiğini kaydeden Bozkurt, “Kalite bilinci, lojistik anlamında hepsini bir araya koyarak söylüyorum, ne Avrupa’da, ne Rusya’da, ne Ortadoğu’da bizim kadar güçlü bir aday yok. Bunu ıskalamamamız gerekiyor” dedi.

Türkiye’nin, yerli bir Otomobili en ince detayına kadar kendi imkanlarıyla üretebileceğini kaydeden Bozkurt, bunun ekonomik bir fikir olup olmadığının tartışıldığını kaydetti. Bozkurt “İmkansız değil ama gerçekçi de olmamız lazım. Bu iş öyle büyük yatırım ki ‘pardon’u olmaz. Milyarlarca dolarlık yatırımdan bahsediyoruz” diye konuştu.

850 binden düşmemeli

Bozkurt, Türkiye’de vergilerin yüksekliğine de vurgu yaparak, şunları söyledi:
“ÖTV olmasaydı, Avrupa’daki gibi sadece KDV ödenseydi, 50 bin liralık otomobil 35 bin liraya geliyor. Böyle bir senaryoda da Türkiye’nin potansiyeli minimum 1.5 milyon. Bizim 1 milyon değilse bile 850-900 binlik pazarların altına çok düşmememiz lazım. Türkiye pazarı 1 milyonun üzerinde seyretmeye başladığında, Türkiye’de üretimi olan markalar ilave model üretimlerini düşünecekler. Hatta hiç Türkiye’de yatırımı olmayan markalar için bile Türkiye, bir üretim merkezi olarak görünmeye başlayacaktır.”
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)