Bu üçlü 19 yıldır ayrılmadı

Bu üçlü 19 yıldır ayrılmadı

access_time23 Şubat 2015 07:53
Castrol Ford Team Türkiye, “ayrılmaz üçlü” haline gelirken, sadece motorsporlarında değil, üretim ve ar-ge konusunda da birlikte çalışıyor
2014 sezonunda da Türkiye Ralli Şampiyonası’nda takımlar ve pilotlar şampiyonluklarının yanı sıra “genç pilotlar birinciliği” ve “2 Çeker Kupası” şampiyonluğunu kazanan Castrol Ford Team Türkiye, sadece takım ortağı değil, biribirlerine destek olan bir üçlü. Ford Otosan, geliştirdiği bazı modeller için Castrol Ford Team Türkiye Direktörü Serdar Bostancı’nın desteğini alırken, Castrol de, yerli Cargo için özel yağ geliştirme görevi yürütüyor.

İşbirliği fırsatları

Takımın, kendilerinin ayrılmaz bir parçası haline geldiğini kaydeden Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, uzun yıllardır devam eden işbirliğinin, sadece motorsporlarıyla değil, otomotivin diğer alanlarında da devam ettiğini söyledi.
Yenigün, “Motorsporlarının yanında, her bir ortakla karşılıklı işbirliği fırsatları yaratıyoruz. Örneğin, ilk nesil Transit Connect’i geliştirirken, Serdar Bostancı’nın önemli katkıları ve çözemediğimiz yerlerde deneyimleriyle bize destek oldu. Transit Serisi’nde de aynı desteği aldık. Castrol ise, bize özellikle Cargo kamyonların motorlarını geliştirirken büyük destek verdi ve bize özel yağ bile geliştirdi” dedi.
Zor zamanlarda bile takıma destek vermeyi sürdürdüklerinin altını çizen Yenigün, Ford markasının kurucusu Henry Ford’un sözünü hatırlatarak “Hafta sonu yarış kazanırsınız, hafta başı otomobil satarsınız. Bu noktada, bu markanın genlerinde mutlaka ve her zaman motorsporları olmuştur” ifadesini kullandı.

Bizim için de yararlı

Castrol Türkiye ve Orta Asya Direktörü Kerim Kermen de, motorsporları gibi zorlayıcı koşulların, özellikle bir madeni yağ üreticisi için mükemmel bir test ortamı olduğunun altını çizdi.

Takımın, Türkiye’deki ürün geliştirme ve ortak mühendislik çalışmaları açısından Ford ile Castrol arasında bir köprü olduğunu vurgulayan Kermen, “Örneğin ağır kamyon tarafında Ford Otosan’la çok sıkı bir işbirliğimiz mevcut. Ford Cargo’ların fabrika çıkışında ilk dolumlarında, yağ değişim aralığını iki kat artıran formüle sahip Castrol Enduron kullanılıyor. Ayrıca Ford’un EcoBoost motorlarının ve Ford Transit’lerin de ilk dolumu Castrol ile yapılıyor” diye konuştu.

Ford Otosan’ın ürün geliştirme ve pazarlama aktivitelerinin de bir parçası olduklarını söyleyen Castrol Ford Team Türkiye Direktörü Serdar Bostancı da, işbirliklerinin önemine işaret ediyor. “Örneğin her yarış sonrası, Fiesta yarış araçlarında kullandığımız motor ve şanzıman yağları, Castrol laboratuvarına test amacıyla gönderilir. Burada çift yönlü olarak test ediliyor” diyen Bostancı, “Bir dönem burada kendi imkanlarımızla Focus ralli aracı hazırladık. Ön takım problemi yaşadık. Bunun için Transit Connect’in parçalarını kullandık ve başarılı olduk. Ford Otosan da, bu parçaların zorlu koşullarda dayanıklılığını kanıtlamış oldu” dedi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

access_time30 Nisan 2024 00:52

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Ankara, İstanbul ve İzmir'de toplu ulaşım ücretsiz olacak.

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

access_time29 Nisan 2024 12:35

BMW, Çin'deki fabrikalarından birinde daha fazla elektrikli araç üretmek için 2,76 milyar dolar yatırım yapacak

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

YORUM YAP

YORUMLAR (0)