“Bu yıl en az 4 bin satış hedefliyoruz

“Bu yıl en az 4 bin satış hedefliyoruz"

access_time08 Haziran 2015 15:35
Jeep ve Alfa Romeo Türkiye Marka Direktörü Mahmut Karacan Hem Jeep hem Alfa’yla Türkiye’de 10 bin adetlik satışa koşacağız” dedi
TOFAŞ’ın bünyesinde yer alan Jeep ve Alfa Romeo’nun Türkiye Marka Direktörü Mahmut Karacan,  22 yıldır Türkiye’de satılan Jeep’in tarihinin en iyi dönemini yaşadığını belirterek, sıranın Alfa Romeo’ya geldiğini söyledi. Yıl sonunda en az 4 bin adetlik Jeep satışıyla tarihi rekora ulaşacaklarını kaydeden Karacan, “Başta küçük motorlu Renegade, yeni Cherokee ve Grand Cherokee ile bu başarıyı elde ettik. Alfa Romeo’da önümüzdeki 2 yılda 6 yeni modeli piyasaya sunacak. Bunlardan ilki Ocak ayında satışa sunacağımız 159’un yerini alacak yeni sedan modeli. Daha sonra biri küçük 2 SUV piyasaya sunulacak. Diğerleri ise sürpriz. Biz Türkiye’de Jeep ve Alfa Romeo markasıyla yılda 10 bin adetlik satış hedefliyoruz.  Bunun 5 bini Jeep, 5 bini Alfa Romeo olacağını düşünüyoruz” diye konuştu. 2014 yılında Türkiye’de 1960 adet Jeep satılırken, satılan Alfa Romeo sayısı ise sadece 967 adet. Yani 3-4 yılda 4 kata yakın bir büyümeden bahsediyoruz.

EN HIZLI ÜLKE

Karacan, Jeep satışlarında 2014 yılını çok iyi kapattıklarını belirterek, “Yaklaşık 2 bin adetlik satış gerçekleştirdik. Bu yıla da çok iyi başladık ve devam ediyoruz. 5 ay sonunda yaklaşık 1500 adetlik satışa ulaştık. Yani neredeyse geçen yılın tamamında yaptığımız satışı, ilk 6 ay sonunda gerçekleştirmiş olmayı hedefliyoruz. Geçen yıl yüzde 100’ün üzerinde büyüdük. Bu yıl ilk 5 ayda da büyüme oranımız yüzde 100’ü geçiyor. EMEA (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) bölgesinde Jeep’in en fazla satış yaptığı Rusya’dan sonra büyüme hızında ikinci ülkeyiz. Sene sonunda büyüme hızında Rusya’yı da geride bırakarak en hızlı büyüyen ülke olacağımıza inanıyoruz” dedi.
Satış artışında yeni modellerin art arda piyasada yerini almasının yanı sıra küçük motorların da ürün gamına katılmasının etkili olduğunu söyleyen Karacan şöyle konuştu: “Satışlarımızın yüzde 55’i Renegade modelinden oluşuyor. Normalde Jeep Renegade tarzı bir modelin otomatik şanzımanlı versiyonlarına daha yüksek oranda talep olur. Jeep Renegade ise bu özelliğiyle resmen ezber bozdu. Sadece manuel şanzımanla ilk olarak satışa sunmamıza rağmen araca pazardan çok yüksek talep geldi ve müşteriler aracı çok sevdi. Fuarla birlikte benzinli otomatik versiyonumuzu da piyasaya sunduk. Satışlarımızın artmasına paralel bayi ağımız da büyüyor. Adana’da yıl içinde yeni bayi açıyoruz.”

OTOMATİK RENEGADE İÇİN 500 KİŞİ SIRADA

Jeep Renegade’in 1.4 litre benzinli ve otomatik şanzımanlı versiyonları 86 bin 650 TL’dan başlayan fiyatla satışa sunuldu.  Benzinli otomatik kombinasyonlu Jeep Renegade, Longitude ve Limited donanım seçenekleriyle tercih edilebiliyor. Mahmut Karacan, otomatik Renegade için bir anda sıra oluştuğunu belirterek, “Şu anda 500 müşterimiz otomatik şanzımanlı Jeep Renegade bekliyor” dedi.

7 ay beklemeyi göze aldılar

ALFA Romeo’nun  süper spor modeli 4C’nin üstü açık versiyonu 4C Spider, ilk kez İstanbul Autoshow fuarında otomobilseverlerin beğenisine sunuldu. Açılabilir tavanlı ve 240 beygir güce sahip Alfa Romeo 4C Spider’a coupe karoserli kardeş modeli 4C’ye ilginin çok fazla olduğunu kaydeden Mahmut Karacan, “3 adet Spider sattık bu ay içinde teslim edeceğiz. Önümüzdeki ocak ayında gelecek 4C Coupe için sıra var. Alfa severler bu özel araç için beklemeyi göze alıyor” dedi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

access_time03 Mayıs 2024 09:06

2024 Nisan döneminde, hafif ticari araç ve otomobil pazarı sırasıyla; yüzde 28,6 ve yüzde 20,61 oranında geriledi.

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)