Bursa tarih yazacak

Bursa tarih yazacak

access_time01 Aralık 2014 09:04
Sedan, hatchback, stationwagon yatırımı için düğmeye basan Tofaş, Bursa'da üreteceği model sayısını 6'ya çıkaracak
Türk otomotiv tarihinin en büyük yatırımına imza atmaya hazırlanan Tofaş, Fiat- Chrysler dünyasında da 6 model üreten tek fabrika olarak tarihe geçecek. Sedan, hatchback, stationwagon üretimi için düğmeye basan Tofaş, Doblo, Minicargo ve Linea ile model sayısını 6'ya çıkaracak.

FİKRİ MÜLKİYET TOFAŞ'IN

Tofaş'ın Fiat-Chrysler dünyasında ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Tofaş CEO'su Kamil Başaran, "Ayrıca, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi'nde binek ve ticari üreten tek fabrikayız" dedi. Yaptıkları çalışmalarla Türk otomotiv tarihine meydan okuduklarını ifade eden Başaran, şöyle devam etti: "Rakiplerimizden en önemli farkımız geliştirdiğimiz platform ve yeni üretilecek modellerin fikri mülkiyet hakkının bizde olması. Türkiye'de bunun başka bir örneği yok. Bu bizim için büyük bir gurur. Bize ait projeler, sadece Tofaş'a değil, ülke ekonomisine de katkı sağlıyor. Üretimi Türkiye'de tutuyor. Platform sorumluluğu ürün geliştirmenin ötesinde bir konum... Üstelik otomobil platformu sorumluluğu almış olmamız çok daha büyük bir potansiyeli ifade ediyor. Fiat-Chrysler içindeki konumumuzu da güçlendiriyor. Gelecekte farklı varyasyonların kapısını da açabilir."

ABD'YE MEYDAN OKUDU

Doblo'nun Amerika'ya ihracatı için 3 Aralık tarihinde düzenlenecek törene Başbakan Ahmet Davutoğlu katılacak. Tofaş CEO'su Başaran, Doblo'nun ABD regülasyonuna uyum için zorlu test şartlarından geçtiklerini belirterek "Bu anlamda ABD 'ye bir meydan okuduk. Yapabileceklerimizi görünce özgüvenimiz arttı. Mühendisliğimiz de geldiğimiz noktayı gösterdi" dedi.

YENİ MODELER 2016'DA YOLDA

Tofaş , yeni Doblo'yu 2015 başında, yeni Sedan'ı da 2015 sonunda pazara sunmayı hedefliyor. 520 milyon dolarlık yatırımla gerçekleşecek hatchback ve station wagon araçların üretimi 2016'da başlayacak.

3 VARDİYAYA GEÇECEK 2 BİN KİŞİYİ İŞE ALACAK

Tofaş'ın 2015 sonunda 3 vardiya üretime geçeceği sinyalini veren Başaran, 2 bin kişiyi işe alacaklarını söyledi. Tofaş'ta şu anda 6 bin 300 kişi çalışıyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

access_time30 Nisan 2024 11:55

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 2026 yılından itibaren F1 yarışlarının Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Togg'da zırh detayı

Togg'da zırh detayı

access_time30 Nisan 2024 11:48

Togg'a yüksek güçteki silahlara karşı koruma sağlayan BR4 seviyesi zırhlama işlemi uygulanıyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)