Büyük Anadolu değil, büyük bahane!

Büyük Anadolu değil, büyük bahane!

access_time24 Nisan 2014 16:59
Sürücü kurslarında sorun büyük. Ücretler alındıktan sonra kursta yetkili bulunmuyor
BURAK TAŞÇI - btasci@otomobilsayfasi.com - twitter.com/buraktasci

Tüm medeni ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de sürücü kursuna gitmeden ehliyet alınamıyor. Ancak Türkiye’de medeni ülkelerde görülmeyen bir tablo yaşanıyor. Ehliyet almak için prosedürleri yerine getiren adaylar uğradıkları mağduriyetten şikayet ediyor. 

İddiaya göre İstanbul Beylikdüzü’nde faaliyet gösteren Büyük Anadolu Sürücü Kursu sürücü adaylarını mağdur ediyor. Uygulama gereği, motosiklet direksiyon sınavına girecek olan adayların, sınav öncesi sürücü kursu tarafından eğitime tabi tutulması gerekirken, iş böyle olmuyor. Tıpkı 26 Nisan 2014 tarihinde yapılacak olan motosiklet direksiyon sınavına girmek için eğitim bekleyen adayın yaşadığı sıkıntı gibi. Mağdur olduğunu söyleyen aday, “Hazırlıklara başladık. Sürücü kursundan motosiklet kullanma eğitimi almamız gerekirken, Büyük Anadolu Sürücü Kursu bu eğitimi, çeşitli bahanelerle vermedi” diyor.

Mağdur aday sözlerine şöyle devam ediyor: “Beylikdüzü Büyük Anadolu Sürücü Kursu yetkilileri 24.04.2014 tarihinde saat 13.30’da motosiklet eğitimi verecekti. İşimden izin alıp, en az 1.5 saat uzaktaki kurs yerine gittiğimde hiçbir bildirim yapılmadan eğitimi saat 15:00’e ertelediklerini öğrendim. Mecburen iki saat bekledim. Anca saat 15.00’te eğitimi verecek olan kursun müdürü gelmedi. Şimdi hafta sonu, motosiklet kullanma eğitimi almadan sınava gireceğiz.”

BÜYÜK ANADOLU SÜRÜCÜ KURSU’NDA SORUNLAR BİTMİYOR

Mağduriyet konusu bununla da sınırlı değil. İddiaya göre Büyük Anadolu Sürücü Kursu’nda daha önce de sıkıntılar yaşanmış. Kendi imkanlarıyla motosiklet kullanmayı öğrenen ve motosiklet ehliyeti almaya hak kazanan kişilerin sertifikaları kurs tarafından yapılan yanlışlık nedeniyle 1 haftada düzenlenmesi gerekirken 1 ayda ancak düzenlenmiş. Mağdur olan sürücü adayları ise parasını verdikleri halde düzgün hizmet alamamış.

Bu manzara karşısında ortaya bir Türkiye gerçeği çıkıyor: Görevleri eğitimli sürücü adayları yetiştirmek olan sürücü kurslarının özensiz tavırları nedeniyle, ‘trafik canavarı’ dediğimiz, eğitimsiz sürücüler trafiğe çıkıyor…

BU TARZ KURSLAR NEREYE ŞİKAYET EDİLMELİ?

Sürücü adayları, sürücü kurslarını şikayet etmek istediklerinde kursun bağlı olduğu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Hukuk kısmına başvurarak hukuki işlem başlatabilir.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

access_time03 Mayıs 2024 09:06

2024 Nisan döneminde, hafif ticari araç ve otomobil pazarı sırasıyla; yüzde 28,6 ve yüzde 20,61 oranında geriledi.

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)