Çağlayan: Yerli arabada kararlıyız

Çağlayan: Yerli arabada kararlıyız

access_time22 Mayıs 2013 12:28
Ekonomi Bakanı, OYDER Kongresi’ne damgasını vurdu. Bakan sektör yöneticilerine “Cesur olun” dedi, ekledi. Yerli otomobili yapacağız, kararlıyız
BERRİN UYANIK BEKAR - OTOMOBILSAYFASI.COM
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Türkiye devleti, milleti, krize meydan okudu. Yeni teşvik sistemi bizim için çok önemli oldu. Geçmişten önemli dersler aldık.  Geldiğimiz nokta çok önemli ama yetmez” dedi. Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği’nin  (OYDER), 5’inci Otomotiv Kongresi "Gelişim için Değişim" konsepti ile İstanbul’da  toplandı. Hilton Oteli’nden gerçekleştirilen zirveye konuk konuşması olarak katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan,  “Türkiye son 10 yılda çok önemli bir değişim gösterdi. Ekonomisi, siyaseti ve sosyal yaşamıyla Türkiye dünyadaki tüm rakiplerinden pozitif ayrıştı ve krizi kendisine fırsat olarak çevirdi. Tüm dünyada saygın ve uluslararası piyasalarda önemli bir yere geldi.
2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi istiyoruz. Otomotiv sektörü olmak üzere tekrar yeniden yapılanmamız lazım.
Niye 2023 derseniz 2023 Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı. Bu bizim için çok önemli, sadece maddi değil manevi olarak ta önemli . 2023’te 4 milyon araç üretip, 3 milyonu ihraç edilecek. Otomotiv sektörü dünyada çok önemli bir yere geldi. Kendimi otomotiv sektörüne adayan biri olarak, yerli otomobil Türkiye’nin dışarıya bağımlılığını kesecek bir adımıdır ve Türkiye bunu yapabilir.
Sanayimiz otomobilin yüzde seksen beşini yapabilecek halde. Şimdi tek bir mesele Türkiye’den bir babayiğit çıkması. Türkiye artık otomobilini de jetini de uçağını da üretebilir. Bunu yapanlar bizden daha mı akıllı. Yerli otodan kastımız, isminin Ahmet, Mehmet olması değil, yurt dışıyla göbek bağımızın kesilmesi, çünkü motorumuzu kendimiz yapabiliriz” dedi.
Sözlerine sektör yöneticilerine seslenerek devam eden  ve “ Bu konuda cesur olun” diyen Zafer Çağlayan şunları söyledi: “Ben de sizlerin içinden geliyorum. Hükümet olarak yerli otomotiv konusunda son derece kararlıyız. Ve yapacağız. Yeter ki inanalım ve güvenelim. Bu konuda teşvik sisteminde de önemli değişimler var. Varsa aranızda bir babayiğit, gelin konuşalım, daha ne bekliyoruz.”
Ekonomi Bakanı Çağlayan’ın konuşması sırasında, salonda bir babağit ararken Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar’a, “Aclan Bey” diye seslenmesi dikkat çekti.
5’inci Otomotiv Kongresi, Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Bayraktar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, Kibar Holding CEO’su Ali Kibar, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar’ın konuşmalarıyla devam ediyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Yerli otomobil test aşamasında

Yerli otomobil test aşamasında

access_time05 Mart 2016 07:49

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yerli otomobilde 30-40 araçlık test filosu üretileceğini söyledi

Motorin fiyatlarına zam yapıldı

Motorin fiyatlarına zam yapıldı

access_time15 Şubat 2016 16:32

Geçen hafta yapılan indirimlerden sonra, motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere zam yapıldı

Ehliyet alacaklar dikkat!

Ehliyet alacaklar dikkat!

access_time10 Şubat 2016 13:52

Sağlık Bakanlığı, aile hekimlerinden alınan sağlık raporunun ücretsiz olduğunu vurguladı. Zekâ testi uygulanacak durumları açıkladı

VW 67 bin Caddy'yi geri çağırıyor

VW 67 bin Caddy'yi geri çağırıyor

access_time27 Ocak 2016 14:09

Volkswagen teknik bir hatadan dolayı Almanya genelinde 67 bin adet Caddy model ticari aracı geri çağırdı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)