Cam filmi söktürme 750 TL'yi buluyor

Cam filmi söktürme 750 TL'yi buluyor

access_time01 Kasım 2017 11:17
Getirilen yasakla birlikte cam filmi söktürmede büyük yoğunluk yaşanıyor. Cezası 427 lira olan cam filmleri söktürmenin faturası ise 750 liraya kadar çıkabiliyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 26 Ekim 2016'da yayımladığı yönetmelikle, 1 yıl sonra yürürlüğe girecek şekilde sürücülerin araçlarına onaylı cam filmi takmasını, ön cam hariç serbest bırakmıştı. Ancak geçen hafta yapılan yönetmelik değişikliğiyle araçlarda cam filmi ve renkli cama yeniden yasak gelmişti.

CEZASI 427 LİRA ​

Buna göre cam filmi ve renkli cam kullanımında Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 63. maddesi esas alınıyor. Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin ilgili maddesi ise "Taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır" hükmünü içeriyor.

Cezası ise 427 lira. Cam filmli araç kullananların sayısı 5 milyona yakın.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Cam filmini yasaklanmasının ardından vatandaşlar ise uygulamaya tepki gösteriyor. Kütahya'da araçlara cam filmi takan reklamcı Ummahan Yılmaz, "İlk başta yasaklandı sonra tekrar serbest oldu, vatandaş da ne yapacağını bilmiyor" dedi. Yılmaz, "Uygulamanın yasaklanmasının ardından vatandaşlar bize geliyor ve soruyor, '2 numara serbest mi, 3 numarada sıkıntı var mı?' gibi... Biz de onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kimisi söktürmek istiyor kimisi ise sadece sorup gidiyor" diye konuştu.

'HARCADIĞIMIZ ZAMANA GÖRE ÜCRET ARTIYOR'

Söktürme fiyatlarının 100 ile 750 TL arasında değiştiğini belirten Yılmaz, "Sökme işlemi uzun sürüyor, harcadığımız zamana göre söktürme ücreti artıyor. Örneğin ön cam’ın fiyatı bombeli olduğu için fiyatı aracın tamamı 750 TL’ye kadar çıkıyor" diye konuştu.

Vatandaşlar ise, cam filminin yasaklanmasına tepki gösterirken kimi mahremiyet için, kimi ise sağlık problemleri açısından cam filminin önemli olduğunu söylediler.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

access_time30 Nisan 2024 00:52

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Ankara, İstanbul ve İzmir'de toplu ulaşım ücretsiz olacak.

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

access_time29 Nisan 2024 12:35

BMW, Çin'deki fabrikalarından birinde daha fazla elektrikli araç üretmek için 2,76 milyar dolar yatırım yapacak

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

YORUM YAP

YORUMLAR (2)

  • Mustafa01 Kasım 2017 20:25Once kendileri bi soksun ardindan vatandas soker. Kanun bu ulkede hep garip vatandas icin cikiyor

    (%0) (%0)
  • ali01 Kasım 2017 11:29geçen sene serbes dediniz taktırdım. şimdi sök diyorsunuz zararımı karşılayın söktüreyim.

    (%0) (%0)