Castrol Ford Team'de hedef yine şampiyonluk

Castrol Ford Team'de hedef yine şampiyonluk

access_time14 Nisan 2014 08:42
Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Bostancı, tüm kategorilerde şampiyonluk hedeflediklerini söyledi
Castrol Ford Team yollarda yerel kahraman çıkarmanın peşinde
Bu yıl tümüyle Türkiye’ye odaklandıklarını açıklayan Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Bostancı, tüm kategorilerde şampiyonluk hedeflediklerini söyledi
 
Tür­ki­ye­’de 18 yıl­dan bu ya­na ara­lık­sız ola­rak ral­li par­kur­la­rın­da şam­pi­yon­luk­la­ra im­za atan Cas­trol Ford Te­am Tür­ki­ye, 2014 se­zo­nun­da da Tür­ki­ye Ral­li Şam­pi­yo­na­sı­’n­da zir­ve­yi he­def­li­yor. Tür­ki­ye Ta­kım Di­rek­tö­rü Ser­dar Bos­tan­cı, “2014’te ta­ma­men Tür­ki­ye­’ye kon­san­tre ola­rak yer al­dı­ğı­mız tüm ka­te­go­ri­ler­de yi­ne şam­pi­yon­luk­la­ra im­za at­mak is­ti­yo­ruz.

YO­ĞUN ÇA­LIŞ­MA İÇİN­DE­YİZ

Ge­le­cek açı­sın­dan çok doğ­ru yol­da­yız ve Tür­ki­ye­’de ye­rel kah­ra­man­la­rı­mı­zı or­ta­ya çı­kar­mak adı­na fa­ali­yet­le­ri­mi­ze ve yo­ğun ça­lış­ma­la­rı­mı­za de­vam edi­yo­ru­z” de­di.

BİRİ 170 DİĞER 280 BEYGİR GÜCÜNDE

Bu sezon Türkiye Ralli Şampiyonası’nda iki Fiesta S2000 ve iki de Fiesta R2 ile yarışacak olan Castrol Ford Team Türkiye, 7 zorlu yarışta şampiyonluk için parkura çıkacak. Fiesta S2000’lerde 2 litrelik Duratec motor kullanılıyor. 280 beygir güç ve 260 nm tork üreten araç, 6 ileri Xtrac sıralı şanzımana sahip. 4 tekerlekten çekişli araç en az 1200 kilogram ağılığında. Fiesta R2’deyse 1.6 litrelik motor kullanılıyor. 170 beygir güç ve 182 nm tork üreten ünite, 5 ileri sıralı şanzımana sahip. Önden çekişli R2’ler en az 1030 kilogram ağırlığında.

60 KİŞİLİK EKİP KURDULAR

Türkiye’deki tek eksikliğin uluslararası arenaya bir pilot kazandırmak olduğunu vurgulayan Bostancı, şöyle devam etti: “Bu çemberi kırdığımız andan itibaren Türkiye’de ralli sporuna olan ilgi ve katkı çok daha fazla olacaktır.  Sürekli olarak 15 kişiyi istihdam eden Castrol Ford Team Türkiye, yarış zamanlarında pilotlar ve co-pilotları da dahil edersek yaklaşık 60 kişiye varan bir ekiple tam motivasyonla çalışmalarını sürdürmektedir.”
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

EV üreticilerine yatırım yapmak riskli

"EV üreticilerine yatırım yapmak riskli"

access_time08 Mayıs 2023 17:17

ABD’deki elektrikli araç üreticileri, efsane yatırımcı Warren Buffett'ın listesine giremiyor.

Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli

"Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli"

access_time07 Mart 2023 16:31

Tesla’nın son dönemki performansı üzerine yatırımcıları uyaran Morgan Stanley, makro belirsizlikle başa çıkmak için Ferrari hisselerini öneriyor.

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

access_time13 Şubat 2022 10:06

Kripto paralarla ödeme sistemi hızla genişliyor. Birçok şirket bu alanda hazırlık yaparken UBER CEO’su Khosrowshahi kripto ödemelerini "kesinlikle" kabul edeceklerini...

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

access_time15 Haziran 2021 17:26

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.'de Finans Direktörlüğü görevine Nilgün Aydın Türkücü getirildi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)