Cep'ten haftada 13 bin otomobil satılıyor

Cep'ten haftada 13 bin otomobil satılıyor

access_time31 Mayıs 2016 11:51
eBay CEO'su Devin Wenig, internetten alışverişin yeni bir boyut kazandığını artık normal alışverişten bir farkı kalmadığını söyledi

E-ticaretin global boyuttaki en önemli aktörlerinden biri olan e-Bay'in CEO'su Devin Wenig, e-ticaretin bugünkü konumu ve geleceği hakkında önemli açıklamalar yaptı. Habertürk'ten Menekşe Ataselim'in sorularını yanıtlayan Wenig, internet üzerinden haftada 13 bin otomobilin satın alındığını söyledi. İşte Menekle Ataselim'in o röportajı:

-eBay 20 yıl önce kuruldu. Bu süreçte internetten alışverişin seyri nasıl değişti?

D.W.: Artık insanlar pahalı şeyleri internetten alma konusunda daha rahat. Eskiden güven yoktu ve çok ucuz ürünler tercih edilirdi. Bugün ise eBay her hafta akıllı telefonlar üzerinden dünyada 13 bin otomobil satıyor. Bu 20 yıl önce asla tahmin edilemezdi.

-Sizce gelecek tamamen online mı olacak yoksa fiziki alışveriş sürecek mi?

D.W.: Artık e-ticaret ile ticaret arasında bir fark kalmadı. Tüketici artık sadece en iyi fiyata en iyi ürünü nereden alacağını düşünüyor. Bence gelecek online ya da offline değil. Her ikisi de! İnsanlar mağazalardan alışveriş yapmayı seviyor. AVM’ler ve markalar değişmek zorunda. Böyle devam edemezler; fakat yok olmayacaklar. Çünkü tüketici o deneyimi seviyor.

-E-ticaretin geleceğinde bizi neler bekliyor?

D.W.: Heyecan verici bir gelecek var önümüzde. Teknolojinin ticarete etkisi ilginç boyutlara ulaştı. Alışveriş ve ödeme yapma biçimleri daha da değişecek. Yapay zekâ, big data, sanal gerçeklik hayatımıza girecek. Bu alanlarda çalışıyoruz.

-eBay gibi bir şirket için en büyük risk nedir?

D.W.: Rehavet. Teknoloji sektöründeyseniz işiniz asla garanti değil. Apple gibi... Devamlılık çok önemli. Sürekli, mevcut teknolojiyi ertesi gün anlamsız hale getiren yeni bir şey çıkabiliyor. Hiçbir zaman güvende değilsiniz. (Menekşe Ataselim / HABERTÜRK)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

access_time03 Mayıs 2024 09:06

2024 Nisan döneminde, hafif ticari araç ve otomobil pazarı sırasıyla; yüzde 28,6 ve yüzde 20,61 oranında geriledi.

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)