Çevik kuvvetten Peugeot'nun zirvesine

Çevik kuvvetten Peugeot'nun zirvesine

access_time25 Aralık 2017 15:49
Aslan logosuyla ünlü Fransız Peugeot’nun ilk Türk Genel Müdürü olan eski Çevik Kuvvet Amiri İbrahim Anaç, göreve gelir gelmez koyduğu hedeflerle dikkat çekti

Uluslararası otomotiv markaları artık tüm dünyada pazarı daha iyi koklayan, bayilerle, müşterilerle daha iyi iletişim kurabilen yerel yönetici stratejisine yöneldi. Bu noktada bugüne kadar Türkiye’de hep Fransız Genel Müdürleri tercih eden Peugeot bile ilk kez yola Türk yöneticiyle devam etme kararı verdi. Kasım ayında Peugeot Türkiye’nin ilk Türk Genel Müdürü olarak Nissan’dan transfer edilen İbrahim Anaç, Hürriyet’e özel açıklamalar yaptı. 1990 yılında Polis Akademisi’nden Komiser Yardımcısı olarak mezun olduktan sonra bir yıl Balıkesir’de Çevik Kuvvet Özel Tim Amiri, ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Başkanlığı’nda komiser olarak görev yapan Anaç, 1997 yılında otomotiv sektörüne geçiş yaptı. Peugeot’ya transfer olmadan önce 12 yıl Nissan’da görev yapan ve son olarak 1 Ekim’de Japon markanın Afrika, Orta Doğu, Hindistan Bölgesinin Hafif Ticari Araç Direktörlüğü görevine atanan Anaç’ın bu görevinde henüz bir ayını doldurmadan Fransız Peugeot’ya geçmesi dikkat çekti.

UZUN YILLAR ÇALIŞIRIM

Kariyerinin en üst noktası olarak gördüğü Peugeot Genel Müdürlüğü görevini uzun yıllar yapmak istediğini kaydeden Anaç, otomotivdeki 20 yıllık satış ve satış sonrası tecrübesini Fransız markanın Türkiye’de büyümesi için kullanacağını belirtti. ABD’de MBA ve Uluslararası İşletme alanında master yaptıktan sonra Harvard Business School’da General Management Programı’nı bitiren Anaç, Fransız Peugeot’yu Türkiye’de adeta uçurmak için düğmeye bastı. Fransız markanın Türkiye’de 3008 ve 5008 modeliyle çok iyi bir çıkış yakaladığını kaydeden Anaç şunları söyledi:

“Daha önce çalıştığım markada özellikle satış ve satış sonrasında bayilerle iyi bir iletişim stratejisi belirleyip müşteri memnuniyetini çok yükseltmiştik. Bu da satış başarısını beraberinde getirmişti. Şimdi Peugeot’da zaten iyi olan bayi teşkilatını daha kuvvetlendirip, müşteri memnuniyetinin yeni modellerin gücüyle birlikte yükseltmek istiyoruz.  Peugeot bu yılı yaklaşık 41 bin adet satışla tamamlayacak ki geçtiğimiz yıla göre önemli bir büyüme gerçekleştiriyor. Eğer daha fazla 3008 alabilseydik, Türkiye’de tarihi satış rekorunu kırardık. Peugeot, Türkiye’de en çok satışı 43 bin 395 adetle 2010 yılında gerçekleştirmişti. Biz bu yıl satışta rekor kıramasak da pazar payında yüzde 4.1 ile tarihi seviyeye ulaştık. 2010’da satış rekoru kırdığımızda bile pazar payımız yüzde 3.7 idi. Biz bu yıl toplam pazardan daha fazla büyüyerek rekor pazar payına ulaştık.”

İKİ KAT PAZAR PAYI

İbrahim Anaç, Peugeot’nun tüm ürün gamının önümüzdeki 5 yıl içinde tamamen yenileceğini belirterek, “Biz 2018 yılında 48 bin adetlik satış hedefliyoruz. Bunun en az 10 bin adedi 3008 modelinden gelecek. Bu Pegueot’nun tarihi rekoru olacak. Toplam pazarın aksi bir durum olmadığı sürece bu yılki seviyelerde olmasını bekliyoruz. 5 yıllık hedefimiz ise yüzde 7-8 arasında bir pazar payına ulaşmak. Bu da 1 milyon adetlik bir pazarda 70-80 bin aralığında bir satış anlamına geliyor. Bunun için çalışmalara hızla başladık. Tüm bayi yapılanmamızı gözden geçirip, müşteri memnuniyeti artırarak bu seviyelere    çıkacağız” diye konuştu.

HER YENİ MODEL REFERANS OLACAK

PEUGEOT’nun 3008 ve 5008 ile Avrupa ve Türkiye’de kalktığı atağın yeni 308, 208, 508 ve ticari araçlarla devam edeceğini kaydeden İbrahim Anaç, “Yeni gelecek her model sınıfının referans ve en başarılı modeli olacak. Bu 308, 208, 508 ve hafif ticari araçlarımız için geçerli olacak. Gerçekten çok başarılı modeller geliyor. Bu modellerle güvenerek hedeflerimizi artırdık. Artık modellerdeki rakamlar da sabit kalacak, her yeni modelde rakam yükselmeyecek. Yani SUV’lar çift sıfır ve sonu 8, diğer modeller ortada tek sıfır ve sonu 8 olarak devam edecek” dedi.

MOBİLYA SATIP MBA YAPTI

1968 yılında İstanbul’da doğan ve 1990’da Ankara Polis Akademisi’nde üniversite eğitimini tamamlayıp Komiser Yardımcısı olarak mezun olan Anaç,  daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 9 ay ABD’ye dil eğitimine gönderilmiş. Türkiye’ye döndükten sonra 1 yıl Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet özel tim amiri olarak görev yapan Anaç, daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Başkanlığı’nda çalışmış ve 1995 yılında komiser rütbesindeyken ayrılarak kendi imkanlarıyla ABD’ye giderek Minnesota eyaletindeki Saint Thomas Üniversitesi’nden aldığı bursla pazarlama üzerine MBA ve Uluslararası İşletme alanında master yapmış. ABD’de eğitim aldığı dönemde telekomünikasyon ve elektronik sektörlerinde çalıştığını söyleyen İbrahim Anaç, “Boş zamanlarımda ise harçlığımı çıkarmak için mobilya mağazasında çalışıp mobilya sattım” hatırlatmasını yapıyor. Temmuz 1997’de Türkiye’ye dönerek Hyundai Assan’da Ürün Sorumlusu olarak görev yapan Anaç daha sonra 8 yıl çalıştığı Doğuş Otomotiv’de sırasıyla Bölge Müdürlüğü, DOD’da Satış ve Pazarlama Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Nissan Türkiye’de 2005 yılında pazarlama müdürü olarak göreve başlayan ve 2007 yılında Satış Müdürlüğü görevini üstlenen, 2013 yılından itibaren sürdürdüğü İş Birimi Koordinatörlüğü’nün ardından 1 Ekim 2014 itibari ile Nissan’ın yeni Satış, Servis, Yedek Parça ve Aksesuar Pazarlama ve Lojistik Merkezi’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı’nı yürüten İbrahim Anaç, 1 Ekim 2017’de ise Nissan Afrika, Orta Doğu, Hindistan Bölgesinin Hafif Ticari Araç Direktörlüğü görevine atanmıştı. Yaklaşık 1 ay sonra kasım ayında Peugeot’ya Genel Müdür olarak transfer olan Anaç, ayrıca 2014 yılında Harvard Business School’da General Management Program’ını da tamamladı.(Emre Özpeynirci/Hürriyet)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)