Cezalar sms ile bildirilecek!

Cezalar sms ile bildirilecek!

access_time11 Kasım 2013 14:45
Emniyet yaptığı çalışmayla ceza yiyen sürücüleri daha çabuk bilgilendirebilecek...
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), MOBESE ve trafik görevlilerinin araç plakalarına yazdığı cezalardan vatandaşların daha hızlı haberdar edilmesi için cep telefonlarına mesaj göndermeye yönelik çalışma yapıyor.
Türkiye'de yılda ortalama 11 milyon trafik cezası yazılıyor. Bu cezaların 5-6 milyonunu ise görevlilerin ve kameraların plakalara yazdığı cezalar oluşturuyor.
EGM, plakalara yazılan cezaların vatandaşa geç tebliği ya da adreslerinde bulunmamaları nedeniyle tebligatların muhtarlara teslimi dolayısıyla, vatandaşın mağdur duruma düşmesi üzerine, ceza bilgisinin elektronik ortamda ulaştırılması için çalışma yapıyor.
Emniyet, bu doğrultuda plakalara yazılan cezalardan vatandaşların daha hızlı haberdar edilmesi için cep telefonlarına bilgi mesajı gönderme konusunda çalışmalarını hızlandırdı.
Bu konudaki çalışmalar devam ederken, tebligat anlamına gelmeyecek telefon mesajlarında, araca hangi tarihte, hangi trafik kuruluşunca ne kadar ceza yazıldığına dair detaylı bir bilgilendirme yapılacak.
Bilgi mesajlarının yanı sıra tebligatlar da yine yazılı olarak, posta yoluyla iletilmeye devam edilecek.
Araç kiralama yapan şirket ve kurumlara yarayacağı da belirtilen sistem sayesinde, cezasından haberdar olan vatandaşlar, herhangi bir olumsuzluğa karşı itiraz etme şansına da sahip olacak. Kendisine tebligat ulaşmayan ve ödeyeceği cezadan haberdar olmayan vatandaşlar, hem erken ödemeyle sağlanan indirimden faydalanamıyor hem de 15 günlük itiraz haklarını kaybediyordu.
Sistemin en kısa sürede devreye girmesi için çalışmaların sürdüğü bildirilirken, ileriki zamanlarda elektronik posta yoluyla tebligat göndermek için de çalışma yapılacağı öğrenildi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

access_time30 Nisan 2024 11:55

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 2026 yılından itibaren F1 yarışlarının Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)