Chevrolet Türkiye güvence verdi

Chevrolet Türkiye güvence verdi

access_time09 Aralık 2013 09:20
Geçtiğimiz hafta içerisinde Avrupa'dan çıkam kararı alan Chevrolet Türkiye Genel Müdürü çarpıcı açıklamlarda bulundu
Geçtiğimiz cuma günü General Motors’un (GM) 2015 yılı sonundan itibaren Chevrolet markasını Türkiye’nin de dahil olduğu Batı ve Doğu Avrupa’dan çekme kararı, Chevrolet Türkiye ekibi için de büyük sürpriz oldu. Avrupa’da Opel’le büyüme kararı alan GM’in, Chevrolet markasını 2015 sonundan itibaren tamamen çekmesinin etkileri önümüzdeki günlerde net olarak ortaya çıkacak. Ama yılda 10-12 bin araç satan markanın Türkiye’deki müşterilerinde bu kararla birlikte bir panik havası oluştu. Araçlarının akibetinin ne olacağı, servis ve ikinci ele ilişkin ne yapacaklarıyla ilgili kafalarda bir çok soru işarete bulunuyor. Tüm bunların hepsini Chevrolet Türkiye Genel Müdürü Tolga Atmaca’ya sordum, o da içtenlikle cevapladı.
Tolga Atmaca, öncelikli olarak GM’in kararının kendileri için de sürpriz olduğunu belirterek, “İnanın bu karardan biz de haberdar değildik. Herkesle birlikte öğrendik. Sonuçlarının ne olacağı, neler yapılacağını ve tüm gelişmeleri yaşayarak öğreneceğiz” dedi.

OPEL’LE ORTAK ALTYAPI

Chevrolet markasına sahip olan tüketicilerin gönlünü ferah tutması gerektiğini söyleyen Atmaca, “Bu operasyon Chevrolet’in satışı için geçerli. Yani sadece satıştan çıkıyor, servis için herşey aynen devam ediyor. Bizim Türkiye genelinde Opel’le yüzde 95’ini ortak yürüttüğümüz 60’a yakın servis noktamız var. Tüm Chevrolet modellerine 10 yıl servis garantisi veriyoruz. Bu konuda kimse bir şüphe duymasın. Zaten tüm altyapı faaliyetlerimiz Opel’le birlikte olduğundan Chevrolet müşterileri hiç bir şekilde madur olmayacak” dedi. İkinci elde de bir sıkıntının olmayacağını belirten Atmaca, “İkinci el fiyatlarını filo satışları etkiliyor. Biz filoda yokuz, o yüzden direkt satın almada ikinci el fiyatları düşmez” yorumunu yaptı.

BAŞARILIYDIK AMA ABD ETKİLİ

Chevrolet’le ilgili verilen bu karar hakkında ise Atmaca kişisel görüşlerini paylaştı; “Sonuçta Türkiye’de markanın satışları belli bir seviyeye oturdu. Türkiye’de ilk 10 marka arasına bile girdik. Bir ara 8’inci sıradaydık. Yılda ortalama 12-13 bin adetlik satışa ulaştık. Avrupa’da ise tam tersi bir durum vardı. Chevrolet satışlarda 19’uncu sıralardaydı. Bu yüzden çıkış kararı aldıklarını düşünüyorum. Rusya’da da Türkiye gibi markanın güçlü olduğu pazarlardan bir tanesi. Ordan çıkmadılar. Türkiye’de satılan araçlar Avrupa mevzuatında ve Avrupa normlarında olduğu için biz bu kapsama girdim. Aksi takdirde bizde Rusya gibi faaliyetlere devam edebilirdik.”
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

access_time30 Nisan 2024 11:55

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 2026 yılından itibaren F1 yarışlarının Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Togg'da zırh detayı

Togg'da zırh detayı

access_time30 Nisan 2024 11:48

Togg'a yüksek güçteki silahlara karşı koruma sağlayan BR4 seviyesi zırhlama işlemi uygulanıyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)